Latviski   |   По-русски
 
Zelta godalgas sadalīs “PNB banka” un “BIB”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 19.2.2019

Zelta godalgas sadalīs “PNB banka” un “BIB” Svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē risinājās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra priekšpēdējā jeb sestā kārta. Uzvaru bagāžu papildināja abas līderes “PNB banka” un “Baltic International Bank”, kuras savstarpējā duelī jau šo svētdien noskaidros šīs sezonas zelta godalgu ieguvēju.

“PNB banka” telpu futbolisti svētdien kārtas centrālajā cīniņā svinēja ļoti svarīgu panākumu pār vienu no tiešajām konkurentēm “Citadele banka” – 6:3. Pēc pirmā puslaika pašreizējās līderes pārsvars bija divu vārtu apjomā (3:1), bet lūzumu spēles gaitā “PNB banka” panāca otrā puslaika beigu daļā, kad prata palielināt handikapu no 3:2 līdz komfortablajam 6:2. Vienus vārtus gan “Citadele banka” prata atgūt, taču vēl vairāk sadeldēt rezultāta starpību nespēja, “PNB banka” vīriem svinot piekto panākumu pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā trīs vārti Maksimam Firsovam, divi Vladislavam Zarščikovam, vieni Sandro Kokojevam, savukārt pretinieku rindās “izcēlās” Aleksandrs Sazonovs un Aleksejs Bespalovs, kamēr vēl reizi bumba pabija “PNB banka” vārtos pēc pašu futbolista netīša raidījuma.

Tikmēr “BIB” parūpējās par šīs sezonas graujošāko uzvaru, sarūgtinot “PricewaterhouseCoopers” – 14:0. Četrus vārtus šajā cīņā guva Oļegs Kravčenko, trīs precīzi sitieni Igoram Derbakovam, pa diviem Konstantina Terentjeva un Dmitrija Pinčuka rēķinā, bet pa reizei mača protokolā “atzīmējās” Sergejs Kotovs, Dmitrijs Timofejevs un Mihails Nosiks.

Līdz ar to ir skaidrs, ka zelta medaļu liktenis izšķirsies 24. februārī plkst.18.00 plānotajā cīniņā starp “PNB banka” un “BIB”. Pirmajai čempiones titula nosargāšanai pietiks arī ar neizšķirtu, kamēr “BIB” būs nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

Vēl citā svētdienas mačā “Luminor”, pateicoties Andra Gudeļa “hat-trick”, ar 7:3 pieveica “Ernst&Young”, paceļoties uz ceturto vietu tabulā, taču uzlabot to vairs nespēs, jo aizvadījusi jau visas savas spēles. Tikmēr “Citadele banka” futbolisti, kas iekrājuši deviņus punktus, nodrošinājuši bronzas godalgas.

Turnīra rezultatīvākais futbolists arvien ir A.Bespalovs (“Citadele banka”), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis desmit reizes, savukārt par vienu vārtu guvuma tiesu iepaliek I.Derbakovs (“BIB”).

Svētdien notika arī izloze banku turnīra kausa izcīņai, kur piedalīsies visas septiņas regulārā čempionāta vienības. Kausa sacensības turpat 15. vidusskolas sporta zālē notiks 3. martā no plkst.16 līdz plkst.19. Ceturtdaļfināla pāros spēkus samēros “Ernst&Young” un “Latvijas Banka”, “Luminor” un “PNB banka”, kā arī “BIB” un “Citadele banka”, savukārt “PricewaterhouseCoopers” turnīru sāks no pusfināla stadijas.

Kā minēts, Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru turnīrs notiek jau 18.reizi un līdzīgi kā iepriekšējos gadus tiek organizēts ar mērķi sekmēt biznesa un personisko kontaktu stiprināšanu starp finanšu nozares organizācijām un to darbiniekiem, organizēt aktīvu atpūtu, popularizēt telpu futbolu, kā arī noskaidrot meistarīgākās komandas un spēlētājus finanšu nozarē.

Pērn deviņu vienību konkurencē ceturto gadu pēc kārtas regulārajā čempionātā triumfēja “ABLV Bank”, kas pēcāk ieguva arī kausa trofeju.

Kausa izcīņas kalendārs>>>

Partneri












   



Dalībnieki