Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Rīgas telpu futbola čempionāts 2012./2013.
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 18.septembrī Kopējais spēļu skaits: 530 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3674


















Ziņas
„LSPA” tuvākie sekotāji cieš zaudējumus; sestdien gaidāms „zelta mačs”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.2.2013
Iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) tika aizvadītas priekšpēdējās kārtas spēles otrā etapa ietvaros prestižākajā jeb Triobet Latvijas galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā. Nedaudz negaidīti zaudējumus piedzīvoja divas no turnīra favorītēm un pašreizējās līderes „LSPA” galvenajām konkurentēm „New Project” un FC „Raita”, tādējādi sarežģījot savas izredzes cīņā par čempiona titulu pirms noslēdzošās turnīra dienas.

„New Project” vīrus pirms šīs kārtas no pirmās vietas īpašnieces „LSPA” šķīra trīs punktu deficīts un panākuma gadījumā „jauno projektu” virzītāji iegūtu zināmas priekšrocības salīdzinājumā ar tiešo konkurenti, kas sestdienas kārtu izlaida – 23.februāra „zelta mačā” starp šīm vienībām „New Project” derētu arīdzan neizšķirts iznākums, lai kopvērtējumā apsteigtu konkurentus. Tiesa, šāds sportiskais scenārijs nepiepildījās, kā rezultātā „New Project” nāksies iet smagāko ceļu – cīnīties tikai un vienīgi par maksimāli iespējamajiem trim punktiem gaidāmajā duelī.

Spēlē pret Latvijas čempionāta kluba „ISMA” fārmklubu, kas B apakšgrupā ieņem noslēdzošo septīto vietu, bija tuvu vismaz punkta izcīnīšanai, taču galu galā palika pilnīgi bešā. Pirmo 20 minūšu gaitā abas pretinieces apmainījās ar vārtu guvumu – vispirms 17.minūtē Nikolajs Koļesņikovs vadībā izvirzīja „New Project”, uz ko sāncenši pašā puslaika izskaņā atbildēja ar trāpīgu Ņikita Škeņeva raidījumu. Pēc pārtraukuma rezultāts uz tablo ilgstoši nemainījās, līdz 34.minūtē pazīstamais Latvijas futbolists Andrejs Perepļotkins izvirzīja vadībā „ISMA-2” vienību. Kaut arī Grigorijs Stepaņuks trīs minūšu laikā guva atbildes vārtus noslēdzošais vārds piederēja „studentiem” to pārstāvja Dmitrija Teleša personā – 38.minūtē tieši viņa rezultatīvais raidījums ļāva mačā ar minimālu 3:2 pārsvaru triumfēt „ISMA-2” komandai. Jāpiebilst, ka šī bija pirmā uzvara „ISMA-2” futbolistiem otrajā etapā – līdz tam viņu bilance četrās spēlēs bija divi neizšķirti un tikpat zaudējumi. Par spīti uzvarai „izrāpties” no septītās pozīcijas komanda vairs nevar pat teorētiski.

Sāpīgu neveiksmi sestdien piedzīvoja cita favorīte FC „Raita”, kas bumbu savos vārtos duelī pret „Sportima-Nikars” ielaida līdz ar mača beigu sirēnu, piedzīvojot neveiksmi 0:1. Dēļ šādas situācijas „raitieši” zaudēja teorētiskas iespējas punktu izteiksmes ziņā noķert un apsteigt līderi ārpus konkurences spēlējošo „LSPA”, taču joprojām saglabā izredzes iegūt kādu no zelta godalgu komplektiem – šim nolūkam „Raita” komandai jācer uz „New Project” zaudējumu 23.februāra duelī pret „LSPA”, kā arī pašai jāuzvar „ISMA-2”.

Tikmēr bronzas godalgas un ceturto vietu kopvērtējumā pavisam simtprocentīgi sev ir nodrošinājuši „Kreiss” vīri, kuri savā sacensību noslēdzošajā mačā ar 3:0 apspēlēja „RTU Sports”. Visas trīs reizes viņi precīzi atzīmējās otrā puslaika ietvaros, divkārt izceļoties Sergejam Travkinam, bet vienu reizi – Edgaram Rubenim. Kaut arī „Kreiss” komandai spēļu vairs nav, neviena no abām tuvākajām konkurentēm – „Sportima-Nikars” vai „RTU Sports” – „kreisiešus” apsteigt nevar, jo atstatums pirms pēdējās kārtas ir četru punktu apjomā.

Tikmēr Pirmās līgas C apakšgrupā, kur komandas sacenšas par 8.-14 vietu, situācija joprojām ir saspringta un skaidrs ir tikai fakts, ka no pēdējās 14.vietas izkārpīties neizdosies „Lerona/Rita” vienībai. Šajā kārtā „leronieši” slēdza „miera līgumu” 2:2 ar „Rīgas Siltumu”, turklāt no zaudējuma izglābjoties pēdējā mača minūtē.

Vēl citā C grupas cīņā „DSV Transport” ar rezultātu 3:2 uzveica „FREE-Cerber”, kamēr „TUC/FTA” ar minimālu 1:0 pārsvaru lika kapitulēt „Garāža-BA”.

Pirmās līgas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Vladislavs Golubeckijs („New Project”) ar 23 vārtu guvumiem, bet viņa galvenais konkurents Andis Dombrovskis no „LSPA” sāncenšu vārtsargus pārspējis par reizi mazāk.

Lielas izmaiņas nav notikušās cīņā par godīgas spēles jeb „fair-play” titulu – līderes statusā ir 11 brīdinājumus nopelnījusī „RTU Sports”, bet 12 – „TUC/FTA”.

Pirmās līgas šīs sezonas „zelta mačs” starp „LSPA” un „New Project” komandām risināsies 23.februārī plkst.20.30.
Zibensziņas
Seko Rīgas telpu futbola čempionātam arī RFF FaceBook lapā: foto, video, aptaujas un daudz kas cits!

2013.gada Rīgas telpu futbola SUPER kausa izcīņa:

Monarhs - New Project (1:2)
D.Zolotarjovs 39; V.Brižaņs dz.k.33; S.Zolotuhins s.k.35 - M.Ladigins 23; V.Golubeckijs 40; R.Šimanovskis dz.k.33; N.Kolesnikovs dz.k.34

spēles bildes

spēles video


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Ovsjaņņikovs
Maksims Ovsjaņņikovs

(Starco)
36
Dmitrijs Gruničevs
Dmitrijs Gruničevs

(Jaunais Dinamietis)
37
Andrejs Muraškevičs
Andrejs Muraškevičs

(Massa Food)
44

Aktuālais video

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin