Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 71 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 337
Ziņas
JDFS „Alberts” un FK „Ogre” vienojas par neizšķirtu; favorīti grauj pastarīšus
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 29.7.2013
Iepriekšējā nedēļā tika aizvadītas kārtējās četras spēles Rīgas futbola čempionātā. Centrālajā no tām „miera līgumu” savā starpā slēdza divas no bronzas godalgu pretendentēm JDFS „Alberts” un FK „Ogre”, vienojoties par bezvārtu neizšķirtu, savukārt pārējos trijos mačos pārliecinošus panākumus svinēja nomināli spēcīgākās vienības.

Spēlē starp JDFS „Alberts” un FK „Ogre” uzvara bija ļoti nepieciešama abām sāncensēm, lai tādējādi turpinātu cīņu par iekļūšanu godalgoto vietu trijniekā. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ pretinieces, laukumā darbojoties ļoti piesardzīgi, cik to atļāva lietains un vējains laiks tajā vakarā, ar lielo pašatdevi tieši aizsardzībā, vārtus tā arī neguva.

Citā cīņā četri Iljas Ščanicina gūtie vārti sekmēja FK „Rita/Lerona” vienības triumfu (8:0) pār DSVK „Traktors”. Pateicoties realizētajam „pokerim”, minētais futbolists ar sacensību ietvaros kopumā 11 rezultatīviem sitieniem izvirzījās Rīgas čempionāta trāpīgāko snaiperu saraksta priekšgalā, apsteidzot līdzšinējo līderi Mihailu Miholapu („Monarhs-Flaminko”), kura rēķinā desmit vārtu guvumi. Vēl šajā spēlē ar precīziem sitieniem uzvarētāju rindās izcēlās Aleksandrs Obrazovskijs, Juris Macuks, Aleksandrs Sazonovs un Pāvels Ņikitonovs.

Savus pretiniekus „sausā” atstāja arīdzan „Rīnuži-Strong”, kas ar 4:0 lika kapitulēt „Dinamo Rīga” vienībai. Vārtus uzvarētājiem guva Deniss Bikovskis, Mihails Čebotarjovs, Sergejs Starkovs un Dmitrijs Zabarovskis, savukārt kopš 34.minūtes „Dinamo Rīga” spēlēja viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo noraidījumu "par pēdējās cerības sodu" nopelnīja komandas vārtu vīrs Artjoms Mickevičs.

Visbeidzot vēl nepieminētajā duelī „Monarhs-Flaminko” ar 5:1 uzveica FK „Fortūna/Suntaži” vienību. Interesanti, ka attiecīgi mača 18. un 19.minūtē abas sāncenses apmainījās ar sekmīgi realizētiem 11 metru soda sitieniem – vispirms Sergejs Lovčenovskis izvirzīja vadībā „Fortūna/Suntaži” futbolistus, savukārt uzreiz pēc tam M.Miholaps rezultātu izlīdzināja. Jāpiebilst, ka „monarhu” vārtsargam Vladimiram Lukoninam soda nopelnīšana, kā rezultātā uz komandas vārtiem tika nozīmēta „pendele” beidzās pagalam nesekmīgi – futbolists sadursmē ieguva nopietnu pleca savainojumu un maču turpināt nespēja.

Sacensību kopvērtējuma tabulā līderes godā ar 26 iekrātiem punktiem izvirzījusies „Rita/Lerona”, taču tās tuvākā sāncense „RTU FC” (23) aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Teorētiski joprojām nav izslēgta „Rīnuži-Strong” (19) iespējamā iesaistīšanās cīņā par zelta godalgām, kamēr bronza acīmredzot varētu būt augstākais iespējamais sasniegums šajā sezonā „Monarhs-Flaminko” (16), FK „Ogre” (15) un JDFS „Alberts” (13) vienībām. Tabulas noslēgumā joprojām izkārtojies pastarīšu trijnieks – „Dinamo Rīga” (7), DSVK „Traktors” (3) un FK „Fortūna/Suntaži” (1).

Šīs nedēļas centrālā spēle neapšaubāmi būs pirmdienas duelis starp „RTU FC” un „Rīnuži-Strong”, kura starplaikā Alberta Šeibeļa stadionā risināsies Rīgas kausa izcīņas izloze. Kausa izcīņā piedalīsies kopumā 12 komandas, no kurām bez deviņām Rīgas čempionāta dalībniecēm cīnīsies arī „Olaines” FK, FK „Upesciems” un FC „Marienburg”.

Noteikti jāizceļ arī vēl viena pirmdienas spēle starp JDFS „Alberts” un „Monarhs-Flaminko”, kas solās būt īpaši svarīga bronzas godalgu cīņas kontekstā.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2013.gada 1.septembrim (ieskaitot).


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs 1.līga
Maksims Tarasovs 1.līga

(RTU FC)
37

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin