Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 71 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 337
Ziņas
Palielinās intriga cīņā par zelta godalgām
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.8.2013
Kārtējās spēles aizvadītas Rīgas futbola čempionāta ietvaros un arvien skaidrākas aprises jaušamas saistībā ar iespējamo komandu izkārtojumu turnīra tabulā sacensībām tuvojoties izskaņai. Centrālajā pēdējās kārtas mačā lielisku iespēju saglabāt komfortablu pirmo vietu kopvērtējumā neizmantoja pašreizējā līdere FK „Rita/Lerona”, kas piekāpās „Rīnuži-Strong” vienībai. Tādējādi attiecībā uz zelta godalgu laureātu joprojām īstas skaidrības nav.

Uzvarot duelī pret „Rīnuži-Strong”, „leronieši” spertu ļoti platu soli pretī šīs sezonas čempiona titulam, taču iegūt maksimāli iespējamos trīs punktus viņiem 13.augusta mačā Alberta Šeibeļa stadionā nebija lemts. Ļoti ticams, ka šādu cīņas gala iznākumu ietekmēja arī divi tālāk minētie faktori. Pirmkārt, „Rīnūži-Strong” disciplinētais sniegums visu 90 minūšu garumā – acīmredzot pēc skandalozās spēles ar „RTU” komandas treneru štābs bija izdarījis pareizos secinājumus. Sekmīgam snieguma netraucēja arī galvenā trenera Mihaila Kozļinska diskvalifikācijas soda rezultātā piespriestā nebūšana ar komandu. Otrkārt, „Rīnūži-Strong” daudz pārliecinošāk jutās spēcīgu lietus gāžu pārpludinātajā laukumā. Gala rezultātā 2:0 panākums, vārtus gūstot Denisam Bikovskim un Kirilam Jeļkinam.

Panākumu šajā kārtā svinēja arī FK „Rita/Lerona” tuvākā sekotāja kopvērtējuma tabulā, proti, RTU FC, kas ar 10:1 sagrāva pastarīti FK „Fortūna/Suntaži”. Pa trim vārtiem šajā mačā uzvarētāju rindās guva Dmitrijs Telešs un Mihails Cigankovs, turklāt pēdējais pēc realizētā „hat-trick” ar kopumā desmit trāpīgiem raidījumiem pacēlās uz trešo vietu čempionāta snaiperu sarakstā, no līdera Iljas Ščanicina („Rita/Lerona”) atpaliekot par četriem vārtiem.

Vēl vienā duelī pārliecinoši savus trīs punktus „paņēma” FK „Ogre”, kas, pateicoties trim Emīla Muižnieka vārtiem, ar 6:0 sagrāva „DSVK Traktors” vienību.

Visbeidzot vēl nepieminētajā duelī „JDFS Alberta” un „Dinamo Rīga” savstarpējā tikšanās netika pabeigta – mača 83.minūtē galvenais tiesnesis Leons Gumba cīņu pārtrauca, rezultātam esot 2:0 „albertiešu” labā. Šāds lēmums skaidrojams ar „Dinamo Rīga” oficiālo personu – Jāņa Apses, Mihaila Zemliska un Borisa Vinogradova – nepārtraukto iejaukšanos tiesneša darbībā un rupju apvainojumu. Tāpat divus noraidījumus par necienīgu izturēšanos saņēma „Dinamo Rīga” futbolisti Ivans Pavlovs un Sergejs Oļeškovs. Rīgas čempionāta Disciplinārā komisija „dinamiešiem” šajā mačā piesprieda tehnisko zaudējumu, tāpat tiks lemts par atsevišķiem sodiem vainīgajai komandai un tās pārstāvjiem.

Turnīra kopvērtējuma tabulā, kā minēts, cīņa par zelta godalgām joprojām nav galā – uz vērtīgākā cēlmetāla medaļām arvien reāli pretendē FK „Rita/Lerona” (30) un RTU FC (28), turklāt nekur tālu nav arī „Rīnuži-Strong” (23), FK „Ogre” (22), „Monarhs-Flaminko” (20) un „JDFS Alberts” (19).

Jāpiemin arī Rīgas kausa izcīņas turnīra norise, kur iepriekšējā nedēļā risinājās viena no divām paredzētajām spēlēm. Tajā Olaines FK pēc spēles soda sitienos ar rezultātu 4:2 uzveica „JDFS Alberts” (pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1) un nākamajā kārtā tiksies ar „Monarhs-Flaminko”. Savukārt mačs starp „Dinamo Rīga” un FK „Fortūna/Suntaži” nenotika, jo pēdējie uz plānoto spēli nevarēja savākties. Interesanti, ka vēl nesen abas komandas tikās Rīgas čempionāta ietvaros, kur bezierunu uzvaru svinēja „dinamieši” (8:0). „Dinamo Rīga” ceturtdaļfinālā tiksies ar RTU FC.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2013.gada 1.septembrim (ieskaitot).


Ziņas

Šodien uzsauc

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin