Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 71 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 337
Ziņas
„RTU FC” kļūst par Rīgas čempioniem
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 16.9.2013
Ar „RTU FC” vienības triumfu noslēdzies Rīgas futbola čempionāts – noslēdzošās kārtas mačā nākamie čempioni pārliecinoši uzveica DSVK „Traktors” vienību, tādējādi kļūstot neaizsniedzami tuvākajai sāncensei FK „Rita/Lerona”, kas tādējādi nodrošināja sudraba godalgas. Savukārt trešo vietu spraigā cīņā izcīnīja FK „Ogre” komanda.

Pirms pēdējās kārtas „RTU FC” pārsvars pār „leroniešiem” bija viena punkta apjomā un, lai būtu pilnībā pārliecināti par zelta medaļu izcīnīšanu, „studentiem” atlika savā noslēdzošajā spēlē uzvarēt vienu no sacensību pastarītēm, proti, DSVK „Traktors” vienību. Vēlamo scenāriju „RTU FC” futbolistiem izdevās īstenot pat ar uzviju – pretinieki tika sagrauti ar rezultātu 11:0, četrus vārtus gūstot un tikpat rezultatīvas piespēles partneriem atdodot Mihailam Cigankovam, kurš tādējādi ar 15 gūtajiem vārtiem sezonu noslēdza kā otrais rezultatīvākais Rīgas čempionāta futbolists.

Tikmēr „Rita/Lerona” futbolisti, kuri līdz ar šādu iepriekš minētās cīņas gala iznākumu vairs nevarēja pat teorētiski iegūt pirmo vietu, savā mačā pret FK „Ogre” nenoturēja 3:1 handikapu, piedzīvojot kaujiniecisku neizšķirtu 3:3. Divus vārtus „leroniešu” rindās guva Ilja Ščanicins, un šie rezultatīvie raidījumu ļāva viņam kļūt par šīs sezonas vārtiem bagātāko sacensību spēlētāju – kopumā viņš pretinieku vārtsargus pārspēja 16 reizes.

FK „Ogre” vienībai gan šis neizšķirts neļāva tūlītēji justies drošai par trešo vietu tabulā – ogrēniešiem nācās gaidīt dienu vēlāk notiekošo spēli starp „Monarhs-Flaminko” un „Rīnuži-Strong”, cerot, ka pēdējie neuzvarēs. Tā arī notika – šī cīņa noslēdzās ar „miera līgumu” 1:1. Turklāt šajā spēlē „Rīnuži-Strong” no zaudējuma izglābās vien trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izlīdzinājuma vārtus guva Romāns Šimanovskis. Līdz ar to ogrēnieši ieguva bronzu, ceturtajā pozīcijā sacensības noslēdza „Rīnuži-Strong”, bet piektajā – „Monarhs-Flaminko”.

Visbeidzot vēl nepieminētā ceturtā noslēdzošās kārtas spēle beidzās ar sensāciju – pirmo uzvaru (!) čempionātā svinēja pastarīte FK „Fortūna/Suntaži”, kas ar 2:1 pārspēja JDFS „Alberts”. Neraugoties uz šo neveiksmi JDFS „Alberts” saglabā sesto vietu, kamēr „Fortūna/Suntaži” palika noslēdzošajā devītajā vietā. Starp šīm vienībām – attiecīgi septītajā un astotajā vietā – kopvērtējuma tabulā ierindojās „Dinamo Rīga” un DSVK „Traktors”.

Kā minēts, par rezultatīvāko turnīra futbolistu kļuva I.Ščanicins ar 16 vārtiem, otrajā vietā palika M.Cigankovs, kamēr trešo vietu dalīja 14 vārtus guvušie Mihails Miholaps („Monarhs-Flaminko”) un R.Šimanovskis („Rīnuži-Strong”). Visvairāk vārtus – 60 – čempionātā guva zelta medaļu ieguvēja „RTU FC”, savukārt „fair play” balvu ieguva divus noraidījumus un 17 brīdinājumus sacensību gaitā nopelnījusī „Fortūna/Suntaži”.

Rīgas futbola sezonai tiks pielikts punkts tuvākajā pusmēnesī ar kausa izcīņu, kuru pusfināla spēles notiks šonedēļ (FK Ogre - Monarhs-Flaminko 18.septembrī plkst. 18.30 Skonto st. un RTU FC - FK Rita/Lerona 22.septembrī plkst 13.00 RTU st.), bet fināls – 28.vai 29.septembrī.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2013.gada 1.septembrim (ieskaitot).


Ziņas

Šodien uzsauc

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin