Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
“Monarhs-Flaminko” garantē vismaz bronzas godalgas
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.9.2016
Uzvara aizvadītās nedēļas mačā pret “Salaspils” FS (2:1) ļāva “Monarhs-Flaminko” komandai garantēt vismaz bronzas godalgas šajā Rīgas futbola čempionāta sezonā. Kā iepriekš vēstīts, zelta medaļas jau pirms nedēļas priekšlaikus nodrošināja FC “Caramba Riga”, bet reālākā sudraba godalgu pretendente patlaban ir “AMOKO/02”.

Savā vienīgajā nedēļas šķērsgriezumā aizvadītajā cīniņā “Monarhs-Flaminko” pret “Salaspils FS” 19.minūtē nonāca iedzinējas lomā, kad ar precīzu sitienu izcēlās Ruslans Keirāns, taču īsi pirms pārtraukuma līdz ar Oļega Kravčenko vārtu guvumu panāca izlīdzinājumu. Otrā puslaika vidū izšķirošos vārtus “monarhu” labā guva Dmitrijs Zolotarjovs.

Kopvērtējuma tabulā “Monarhs-Flaminko” ar 37 iekrātiem punktiem ieņem otro vietu, par diviem punktiem apsteidzot “AMOKO/02” vienību. Pēdējā, kurai atlicis aizvadīt vēl trīs mačus, ir vienīgā čempionāta dalībniece, kas pavisam reāli var atbīdīt “monarhus” uz trešo vietu – zemāk par to “Monarhs-Flaminko”, kas laukumā vēl dosies tikai 22. septembra mačā pret “Riga United” FC, vairs nokrist tabulā nevar pat teorētiski.

Tikmēr “AMOKO/02” aizvadītajā nedēļā ieguva trīs no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem. Anda Dombrovska un Artura Rucko vārtu guvumu ļāva “AMOKO/02” ar minimālu 2:1 pārsvaru uzveikt FK “Fortūna/Ogre”, tomēr cīņā pret jaunkronēto čempioni FC “Caramba Riga” tika piedzīvota graujoša sakāve – 1:5. Četrus no pieciem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Romāns Šimanovskis. Lai iegūtu sudraba medaļas, “AMOKO/02” jāuzvar vismaz divās no atlikušajām trim cīņām. Taču, neizcīnot vairāk par punktu šajos mačos, “AMOKO/02” var palikt arī vispār bez jebkāda kaluma godalgām – šādā gadījumā teorētiskas izredzes ielauzties trijniekā vēl saglabā “Salaspils” FS, “Riga United” FC un “Dinamo Rīga”.

No pārējiem izspēlētajiem mačiem jāatzīmē FC “Caramba Riga” negaidītais zaudējums pret “Dinamo Rīga” (0:1 un vārtu guvums Filipam Lembergam). Tāpat ceturto spēli pēc kārtas nespēja uzvarēt ārpus konkurences startējošā “Rīnūži/BEITAR”, kuru trīs Aleksandra Čekulajeva vārti neglāba no sakāves cīņā ar SK “Babīte 2” (3:7, uzvarētājiem četri vārti Aleksejam Rosoham).

SK “Babīte 2” šis nebija vienīgais panākums – komanda ar 8:4 pieveica arī FK “Fortūna/Ogre”, savukārt cita ārpus konkurences spēlējošā vienība “Progress/Super Nova” ar 2:0 lika kapitulēt SK “Upesciems”.

Kā zināms, tieši trīs ārpus konkurences spēlējošās komandas – “Rīnūži/BEITAR”, “Progress/Super Nova” un SK “Babīte 2” – aizņem trīs no četrām vietām vadošajā trijniekā nominālajā sacensību kopvērtējumā.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņā noskaidrojusies otra fināliste – par to aizvadītajā nedēļā kļuva FK “Progress”, kas pusfināla duelī ar 4:0 uzveica “Rīnūži/BEITAR”. Trīs vārtus uzvarētāju sastāvā guva Vugars Askerovs, bet vienus – Orhans Hasanalijevs.

Finālā, kas risināsies 25. septembrī plkst.17 RTU stadionā, FK “Progress” spēkosies ar “Monarhs-Flaminko”.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin