Latvijas banku kausa izcīņā triumfē “Latvijas Banka”
26 Apr 2022

Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma, kas saistīts ar “COVID-19” pandēmiju, iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē notika Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā, kā arī Latvijas Finanšu nozares asociācijas (FNA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa telpu futbolā, kurā četru dalībnieču konkurencē triumfēja “Latvijas Banka”.

Kausa izcīņas ietvaros komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties ar katru un noskaidrojot trīs stiprākās vienības un ceturtās pozīcijas ieguvēju. Spēles ilgums risinājās divu puslaiku garumā pa desmit minūtēm katrā (pēc t.s. “netīrā” spēles laika principa, izņemot abu puslaiku pēdējo minūti).

“Latvijas Banka” telpu futbolisti sacensību gaitā kaldināja panākumus mačos ar “Baltic International Bank” (BIB) un “Luminor” (3:2 un 3:0), kā arī aizvadīja bezvārtu neizšķirtu duelī pret “Ernst&Young”, kopumā izcīnot septiņus punktus, ar ko bija gana zelta godalgu nodrošināšanai.

Ar pieciem iekrātiem punktiem sacensības pabeidza “Ernst&Young”, kas slēdza “miera līgumu” cīņā ar BIB, kā arī ar 9:0 sagrāva “Luminor”, piecus vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Aleksandram Černišovam. Sāncenšus nesaudzēja arī BIB (4), kas “Luminor” vārtus “iekaroja” septiņas reizes (7:0), sacensības pabeidzot godpilnajā trešajā pozīcijā.

Uzreiz pēc spēļu noslēguma risinājās apbalvošanas ceremonija, kur ar vērtīgām balvām tika sveiktas pirmo trīs vietu ieguvējas (uzvarētāji ar ceļojošo kausu!), labākie spēlētāji un treneris/menedžeris individuālajās nominācijās. Kā turnīra labākais vārtu guvējs tika sveikts iepriekš minētais A.Černišovs (5 vārtu guvumi), par vērtīgāko vārtsargu tika atzīts viņa komandas biedrs Gundars Noviks, savukārt par vērtīgāko turnīra futbolistu organizatori atzina čempionu pārstāvi Dmitriju Sokolovu.

Simpātiju balvas nominācijā tika sumināts Konstantins Terentjevs (“BIB”), labākā menedžera balvu saņēma Mārtiņš Krišjānis (“Latvijas Banka”), savukārt visi laureāti individuālajās nominācijās saņēma futbola spēli no RFF – “SYNOTtip 100 fakti par Latvijas futbolu”.

Neizpalika arī pārsteigums, ko sarūpēja turnīra organizatori sadarbībā ar LFF – UEFA Čempionu līgas telpu futbolā galvenās trofejas atvešana uz sacensībām, ar kuru katrs varēja nofotografēties, kā arī divu biļešu izspēle futbola konkursā, kurā uzvarēja un biļetes nopelnīja Igors Derbakovs (“BIB”).

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
A. Černišovs
5
2.
I. Derbakovs
4
3.
K. Terentjevs
3
4.
D. Sokolovs
3
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori