Tuvojas pludmales futbola sezona
16 Jun 2022

Vasara iesilda gaisu, ūdeņus un smiltis, straujiem soļiem tuvojas Latvijas pludmales futbola sezona. Tajā šogad Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas Futbola federācijas (RFF) paspārnē plānotas vismaz piecas dažādas sacensības, no kurām pirmās jau šajā nedēļas nogalē – Baltijas jūras un Skandināvijas līgas pirmais posms.

Tieši ievadā pieminētā Baltijas jūras un Skandināvijas līga šobrīd uzskatāms par augstāko pieejamo līmeni Latvijas klubiem un komandām. Dalību tajā šogad apstiprinājušas astoņas komandas. Puse – četras – no Igaunijas, divas Latvijas blices (“Vides Tehnika” un “BSC LAT”), kā arī pa vienai vienībai no Dānijas un Zviedrijas.

Par turnīra favorītiem uzskatāmi pašreizējie apvienotas pludmales futbola līgas čempioni “SK Augur Enemat” (Igaunija), kā arī “BSC Copenhagen” (Dānija), kas tikko notikušajās Čempionu līgas sacensībās Portugālē ierindojās augstajā sestajā vietā. Nevaram izslēgt pārsteigumus arī no citiem dalībniekiem.

Kas attiecas uz Latvijas komandām, tad “BSC LAT” nosaukums pašmāju pludmales futbola draugiem ir labi zināms, savukārt “Vides Tehnika” vienība izveidota uz “BFS Baltic XL / Ropaži” bāzes. Pērn mūsu komandas nevarēja lepoties ar izciliem sasniegumiem, labākajai no tām – “BSC LAT” – kopvērtējumā ieņemot vien piekto vietu, no trešās atpaliekot par divu uzvaru tiesu. Kā būs šovasar – grūti spriest, tomēr zināmam optimismam pamats ir, galvenokārt tādēļ, ka Latvijas komandu pieteikumi kļuvuši stipri vien garāki, tādējādi, cerams, nebūs jāsaskaras ar situācijām, kad uz maču nav iespējams pieteikt pietiekamu spēlētāju skaitu.

Līgas pirmā posma sacensības notiks 18. un 19.jūnijā Pērnavā, otrā posma sacensības – 9. un 10.jūlijā Kopenhāgenā, bet finālposms ar četru labāko komandu piedalīšanos - 13.augustā Pērnavā.

Nozīmīgākās lokālā mēroga sacensības šogad neapšaubāmi būs Latvijas kausa izcīņa, kas risināsies ar “Sportland” zīmola atbalstu un ir ieplānota 23. un 24.jūlijā Majoros. Komandu pieteikumu iesniegšanas termiņš – 11.jūlijs.

Paralēli Latvijas kausa izcīņai notiks Busel Cup pludmales futbola sacensības jauniešiem U13 un U15 vecuma grupās.

Pieteikties minētajām sacensībām pieaugušajiem un jauniešiem 23.-24.jūlijā var arī ārvalstu komandas. Ņemot vērā, ka Latvijas izlases spēlētāji šajā periodā plāno nometni un pārbaudes spēles (iespējams arī sacensību ietvaros), tad Latvijas kausā pēc trīs gadu pārtraukuma (pēdējo reizi 2019.gadā Liepājā 11 komandu konkurencē triumfēja “Linden City BSC”) nebūs izteiktu favorītu, kas padara turnīru par īpaši intriģējošo.

Norisināsies arī tradicionālā Jūrmalas kausa izcīņa. Pirmais posms notiks 2.jūlijā, kam sekos sabraukumi 16.jūlijā un 6.augustā. Triju posmu ietvaros tiks noskaidrotas astoņas labākās komandas, kas tiksies finālā 7.augustā.

Tajā pašā dienā (7.augustā) turpat Majoros notiks arī Latvijas pludmales futbola kausa izcīņa sievietēm.

2022.gada Baltijas jūras un Skandināvijas līgu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada FTA sadarbībā ar RFF.

2022.gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals „Sportland”, „SYNOTtip”, „SPLAT”, „Beerhouse No1”, „GO bezalkoholiskais”, minerālais ūdens „885”, saldējums „Eskimos”.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/bslatvia, Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia, kā arī Instagramā www.instagram.com/beachsoccerlatvia.

Reklāma
Akcijas
Zibensziņas
Vides Tehnika / Erawadee ir Baltijas jūras un Skandināvijas līgas uzvarētāji!
Rezultatīvākie
1.
A. Pashko
16
2.
A. Hohļuks
10
3.
S. Lepik
10
4.
E. Stüf
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Andris Pupurāns
Beitar
25
Dalībnieki
Partneri
Organizatori