Latvijas kausu iegūst “BFS Atlas / Ropaži SC”
28 Jul 2022

Aizvadītajā nedēļas nogalē Majoros, Jūrmalā, notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Sešu komandu konkurencē uzvaras laurus plūca “BFS Atlas/Ropaži SC”, kas finālā itin pārliecinoši – ar rezultātu 10:2 – pārspēja “Klaipėdos Universitetas” vienību.

Kausa izcīņa šoreiz aizritēja bez Latvijas valstsvienības spēlētāju dalības. Mūsu izlase šobrīd atrodas Moldovā, kur trešdien sākās “Euro Beach Soccer League 2022” B divīzijas cīņas.

Tomēr laukumā bija redzamas itin daudz pazīstamas sejas. Pirms turnīra izpētot komandu pieteikumus, kļuva skaidrs, ka par galvenajiem favorītiem uzskatāmi “BFS Atlas/Ropaži SC” ar virkni bijušo valstsvienības spēlētāju (Pāvels Skaļenko, Nikolajs Kočerigins, Maksims Seņs) ierindā. Savukārt tumšais zirdziņš bija vienīgā ārvalstu vienība – “Klaipėdos Universitetas”. Kā jau minēts – tieši šīs divas komandas aizcīnījās līdz finālam. Bet par visu pēc kārtas.

Vispirms, spēļu pirmajā dienā, visas sešas vienības, ar izlozes palīdzību sadalītas divās apakšgrupās pa trim, aizvadīja viena apļa mini turnīru.

A grupā uzvaras abos mačos izcīnīja “NP/PFD”, aiz sevis atstājot “Beerhouse No1” un “SLV Pluss”, kamēr B grupā līdzīgas sekmes “BFS Atlas/Ropaži SC”, otro vietu ieņemot Klaipēdas komandai, bet trešo – “Rava Pluss”. Grupu uzvarētāji kvalificējās pusfināliem, kamēr otro un trešo vietu ieņēmušās vienības otro dienu sāka ar ceturtdaļfināla mačos.

Diemžēl pirmajā dienā gūtu savainojumu dēļ izslēgšanas spēlēs laukumā neizgāja Liepājas vienība “SLV Pluss”, līdz ar to “Klaipėdos Universitetas” komanda pusfinālā iekļuva bez cīņas.

Otrajā ceturtdaļfināla mačā “Rava Pluss” sīvā cīņā ar 6:4 pārspēja “Beerhouse No1”.

Pusfinālos “BFS Atlas/Ropaži SC” ar 10:1 sagrāva “Rava Pluss”, bet Klaipēdas vienība ar 6:3 pieveica “NP/PFD”.

Finālā, diemžēl, sīva cīņa izpalika. Galvenie favorīti “BFS Atlas/Ropaži SC” jau 10.minūtē ieguva ļoti komfortablu piecu vārtu pārsvaru, pārliecinošo uzvaru noturot līdz mača beigām – 10:2.

Jāpiebilst, ka finālā ar t.s. “pokeru” izcēlās Aleksandrs Hohļuks, ar ko gan izrādījās par maz, lai iegūtu turnīra labākā “bombardiera” balvu – Aleksandram seši gūti vārti, kamēr “NP/PFD” uzbrukuma līderim Sergejam Oleškovam par vienu precīzu sitienu vairāk. Sešus vārtus kopumā guva četri spēlētāji.

Kausa ieguvējiem “BFS Atlas/Ropaži SC” tika pasniegts ne vien uzvarētāju kauss, bet arī “Sportland” dāvanu karte 200 eiro vērtībā, kā arī “Beerhouse No1” dāvanu karte 50 eiro vērtībā, bet pilnīgi visiem dalībniekiem - dāvanas un balvas no organizatoriem un atbalstītajiem.

Apbalvoti tika arī individuāli labākie sekojošās nominācijās, katram saņemot “Sportland” dāvanu karti 50 eiro vērtībā:

· labākais vārtsargs: Igors Labuts (“BFS Atlas/Ropaži SC”),

· simpātiju balva: Dovydas Švambaris (“Klaipédos Universitetas”),

· labākais vārtu guvējs: Sergejs Oleškovs (“NP/PFD”),

· labākais spēlētājs / MVP: Mantas Makutunovičius (“BFS Atlas/Ropaži SC”),

· labākais treneris: Mihails Busels (“BFS Atlas/Ropaži SC”).

Latvijas kausa izcīņa notika pēc trīs gadu pārtraukuma - iepriekšējo reizi 2019.gadā Liepājā 11 komandu konkurencē triumfēja “Linden City BSC”.

2022.gada Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF).

2022.gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals „Sportland”, „SYNOTtip”, „SPLAT”, „Beerhouse No1”, „GO bezalkoholiskais”, minerālais ūdens „885”, saldējums „Eskimos”.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/bslatvia, Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia, kā arī Instagramā www.instagram.com/beachsoccerlatvia.

Reklāma
Akcijas
Zibensziņas
Vides Tehnika / Erawadee ir Baltijas jūras un Skandināvijas līgas uzvarētāji!
Rezultatīvākie
1.
A. Pashko
16
2.
A. Hohļuks
10
3.
S. Lepik
10
4.
E. Stüf
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Anatolijs Hazovs
Joga Bonita
37
Dominykas Rabzin
KKSC Trakai
17
Dalībnieki
Partneri
Organizatori