Par pirmajiem Baltijas jūras un Skandināvijas līgas čempioniem kronēti “Vides Tehnika/Erawadee”
16 Aug 2022

Nedēļas nogalē noslēdzās Baltijas jūras un Skandināvijas līga pludmales futbolā. Par pirmajiem čempioniem kronēti Latvijas vienība “Vides Tehnika/Erawadee”, kas pusfinālā apspēlēja regulārās sezonas spēcīgāko komandu “BSC Copenhagen”, bet finālā – igauņu “BSC Thunder Arvutitark”.

Pērn, neskatoties uz to, ka startēja Norvēģijas komanda ar vairākiem dāņu futbolistiem sastāvā, sacensības nesa Latvijas – Igaunijas pludmales futbola līgas vārdu. Šogad sacensību ģeogrāfija jau ietvēra pa vienai dāņu un zviedru vienībām, tādējādi arī mainot nosaukumu.

Turnīra nolikums paredzēja, ka vispirms visas astoņas komandas aizvada regulāro sezonu, tiekoties katra ar katru pa vienai reizei, tādējādi noskaidrojot četras finālposma dalībnieces. Par tām kļuva pa vienai dāņu, zviedru, igauņu un Latvijas vienībām.

Pusfinālā mūsu “Vides Tehnika/Erawadee”, iespējams nedaudz negaidīti, ar rezultātu 4:2 pārspēja regulārās sezonas uzvarētājus “BSC Copenhagen”. Jāpiebilst, ka mača gaitā rezultāts bija pat 4:0.

Otrajā pusfinālā “BSC Thunder Arvutitark” pēcspēles sitienu sērijā pārspēja “Bemannia FC Stockholm”, līdz ar to finālā iekļūstot abām Baltijas valstu komandām.

Mačā par trešo vietu dāņu “Copenhagen” neatstāja nekādus variantus Stokholmas komandai – 7:0.

Fināls izvērtās fināla cienīgs, ar daudziem vārtu guvumiem, dzeltenajām un sarkanajām kartiņām. Mūsu valsts komandai izdevās teicams starts, jau trešajā minūtē atklājot mača rezultātu, bet pirmā perioda izskaņā palielinot pārsvaru līdz 2:0. Tiesa gan jau mirkli vēlāk pretinieki vienus vārtus atguva.

Otrajā trešdaļā uz diviem “Vides Tehnika/Erawadee” precīziem sitieniem igauņi ne ar ko nespēja atbildēt, līdz ar to 4:1 pirms noslēdzošajām 12 minūtēm.

To sākumā komandas vairākas reizes apmainījās ar vārtiem, taču igauņu komandas jebkādas cerības “apraka” īsā laikā nopelnītas divas sarkanās kartiņas, turklāt Andrijs Paško (Andrii Pashko), no deviņu metru atzīmes gūstot savus ceturtos vārtus spēlē, palielināja “Vides Tehnika/Erawadee” pārsvaru jau līdz pieciem vārtiem – 8:3.

Pretinieki vēl “pievilka” līdz 6:8, tomēr, kā mēdz teikt, laiks “strādāja” mūsu komandas labā, turklāt Maksims Voitoks (Maksym Voitok) guva vēl vienus vārtus, uzstādot mača gala rezultātu 9:6.

Uzreiz pēc finālspēles notika apbalvošanas ceremonija, kurā ar kausiem un medaļām tika sveiktas visi laureāti, kā arī godināti labākie spēlētāji trīs nominācijās:

· rezultatīvākais spēlētājs: Andrijs Paško (“Vides Tehnika/Erawadee”) – 16 gūti vārti,

· labākais vārtsargs: Igors Labuts (“Vides Tehnika/Erawadee”),

· vērtīgākais spēlētājs (MVP): Romāns Pačevs (Roman Pachev) (“Vides Tehnika/Erawadee”).

2022.gada Baltijas jūras un Skandināvijas līgu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vadaFutbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF).

2022.gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals „Sportland”, „SYNOTtip”, „SPLAT”, „Beerhouse No1”, „GO bezalkoholiskais”, minerālais ūdens „885”, saldējums „Eskimos”.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/bslatvia, Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia, kā arī Instagramā www.instagram.com/beachsoccerlatvia.

Reklāma
Akcijas
Zibensziņas
Vides Tehnika / Erawadee ir Baltijas jūras un Skandināvijas līgas uzvarētāji!
Rezultatīvākie
1.
A. Pashko
16
2.
A. Hohļuks
10
3.
S. Lepik
10
4.
E. Stüf
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori