IT kausu izcīna LMT
22 Mar 2023

Aizvadīta tradicionālā telpu futbola kausa izcīņa Informācijas tehnoloģiju uzņēmumu komandām. Uzvaras laurus septiņu vienību konkurencē plūca un ceļojošo LIKTA kausu uz gadu valdījumā ieguva debitanti LMT, pārējās godalgotās vietas ieņemot C.T.Co un Bite One IT.

Jābilst, ka LMT turnīru aizvadīja patiesi pārliecinoši, sešos mačos izcīnot piecas uzvaras, kā arī spēlējot neizšķirti ar sudraba medaļu ieguvējiem C.T.Co.

Savukārt pārējo godalgoto vietu liktenis izšķīrās sacensību pašā pēdējā mačā starp Arvato Systems Latvia un C.T.Co komandām; zaudējuma vai neizšķirta gadījumā pēdējie būtu palikuši bez medaļām. Tomēr C.T.Co pārspēja uz turnīra beigām arvien labāku sniegumu demonstrējošo Arvato vienību, tādējādi finiša spurtā apsteidzot Bite One IT. Abas komandas finišēja ar vienādu punktu skaitu, arī savstarpējā mačā cīnījās neizšķirti, līdz ar to otrās vietas noteikšanai talkā tika ņemti papildus rādītāji, un tie labāki izrādījās C.T.Co vienībai.

Savukārt ceturtās vietas ieguvēji Balticom medaļas “pazaudēja” pirmspēdējā spēļu kārtā, ar 0:2 piekāpjoties jau pieminētajai Arvato komandai.

Noteikti gribētos izcelt Bite One IT un EIS vienību parādīto labas gribas žestu, proti – Mitigate komanda turnīra gaitā palika tikai četru spēlētāju sastāvā, bet Bite One IT un EIS piekrita mačus pret Mitigate aizvadīt četri pret četri formātā (ieskaitot vārtsargus).

Apbalvošanas ceremonijā ar piemiņas un partneru sarūpētām balvām tika sveiktas pilnīgi visas komandas, tāpat pie kausiem un balvām tika labākie dažādās individuālajās nominācijās:

  • simpātiju balva: Nellija Milka (EIS),
  • labākais menedžeris: Vladislavs Punculs (C.T.Co),
  • labākais vārtsargs: Artūrs Buračevkis (Bite One IT),
  • rezultatīvākais un vērtīgākais spēlētājs: Aigars Caics (LMT).


Savukārt ceļojošo kausu uzvarētājiem pasniedza Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz daļa ieņēmumu tika ziedoti labdarībai, šoreiz iepriecinot Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Ziemeļi” audzēkņus, kas dosies uz 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla Latvijas izlases mājas spēlēm.

Pirmais telpu futbols IT komandām tika aizvadīts 2018.gadā, kad 12 komandu konkurencē triumfēja “Evolution Latvia”, aiz sevis atstājot “Euro Live Technologies” un “Accenture Latvia” vienības.

Gadu vēlāk tika fiksēts dalībnieku rekordskaits – 16(!) uzņēmumu komandas iesaistījās cīņā par LIKTA dāvāto ceļojošo kausu. Vēlreiz spēcīgākās telpu futbola vienības statusu apliecināja “Evolution Latvia”, otro un trešo vietu ieņemot, attiecīgi, “Clarity Labs” un “Accenture Latvia”.

Pandēmijas apstākļos sacensības netika rīkotas, bet pērn septiņu vienību konkurencē uzvaras laurus plūca “Tet”, kam sekoja “C.T.Co” un “Bite One IT” komandas.

Paldies komandām par dalību, skatītājiem par atbalstu un partneriem par dāvanām. Uz tikšanos nākamgad!

Reklāma
Zibensziņas
Latvijas IT uzņēmumu telpu futbola kausa izcīņā triumfē LMT
Tabula
1.
16
2.
11
3.
11
4.
10
5.
5
6.
2
7.
2
Rezultatīvākie
1.
A. Caics
9
2.
A. Cibulis
5
3.
K. Volfs
4
4.
V. Gurmans
4
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori