IT kausu izcīna If Apdrošināšana
27 Mar 2024

Aizvadīta tradicionālā telpu futbola kausa izcīņa Informācijas tehnoloģiju uzņēmumu komandām. Uzvaras laurus septiņu vienību konkurencē plūca un ceļojošo LIKTA kausu uz gadu valdījumā ieguva debitanti If Apdrošināšana, pārējās godalgotās vietas ieņemot pērnā gada čempioniem LMT un Balticom.

Jābilst, ka If Apdrošināšana komanda turnīru aizvadīja patiesi pārliecinoši, sešos mačos izcīnot piecas uzvaras, kā arī spēlējot neizšķirti ar EIS vienību.

Savukārt jau pieminētos sudraba un bronzas medaļu ieguvējus turnīra noslēguma tabulā šķīra tikai viens punkts; Balticom “iegrieza” neplānotais zaudējums mačā ar Autentica.

Tiesa, to pašu var teikt par EIS vienību, kas labi sāka – neizšķirti arī pret galvenajiem favorītiem If Apdrošināšana un LMT, taču sacensību turpinājumā zaudēja vērtīgus punktus spēlēs pret Balticom un Arvato Systems Latvia, noslēgumā ieņemot ceturto vietu.

Visi rezultāti, kā arī statistika atrodama turnīra oficiālajā mājas lapā www.fta.lv/it.

Apbalvošanas ceremonijā ar piemiņas balvām tika sveiktas pilnīgi visas komandas, tāpat pie kausiem tika labākie dažādās individuālajās nominācijās:

  • simpātiju balva: Vineta Timofejeva (Autentica),
  • labākais menedžeris: Vilnis Zirdziņš (LMT),
  • labākais vārtsargs: Edijs Kalviņš (LMT),
  • rezultatīvākie spēlētāji: Aigars Caics (LMT) un Aleksandrs Vaguščenko (If Apdrošināšana),
  • un vērtīgākais spēlētājs: Andrejs Gornaks (If Apdrošināšana).


Savukārt ceļojošo kausu uzvarētājiem pasniedza Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Melnūdris.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz daļa no dalības maksām tika ziedoti labdarībai, iepriecinot Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra audzēkņus, kas dosies uz 2024.gada UEFA Nāciju līgas Latvijas izlases mājas spēlēm. Stilizēto balvu no komandu kapteiņu rokām saņēma centra direktors Kaspars Jasiknevics.

Pirmais telpu futbols IT komandām tika aizvadīts 2018.gadā, kad 12 komandu konkurencē triumfēja Evolution Latvia, aiz sevis atstājot Euro Live Technologies un Accenture Latvia vienības.

Gadu vēlāk tika fiksēts dalībnieku rekordskaits – 16(!) uzņēmumu komandas iesaistījās cīņā par LIKTA dāvāto ceļojošo kausu. Vēlreiz spēcīgākās telpu futbola vienības statusu apliecināja Evolution Latvia, otro un trešo vietu ieņemot, attiecīgi, Clarity Labs un Accenture Latvia.

Paldies komandām par dalību 2024.gada turnīrā un skatītājiem par atbalstu. Uz tikšanos nākamgad!

Reklāma
Zibensziņas
Latvijas IT uzņēmumu telpu futbola kausa izcīņā triumfē If Apdrošināšana
Tabula
1.
16
2.
11
3.
10
4.
8
5.
7
6.
5
7.
1
Rezultatīvākie
1.
A. Caics
8
2.
A. Vaguščenko
6
3.
A. Rosoha
5
4.
K. Volfs
4
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori