Jūnija izskaņā sāksies tradicionālais Rīgas futbola čempionāts
24 Jun 2021

Jūnija izskaņā Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos startēs Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas notiks ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Laika periodā līdz 17. oktobrim desmit turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020. gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risināsies kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

No iepriekšējās sezonas spēcīgākā trijnieka dalībnieku pulkā šoreiz neredzēsim laureāti FC “Caramba Riga”, bet ierindā būs abas pārējās medaļu ieguvējas – “Tente/Beitar” (iepriekš “Tente/SFS”) un FK “Jūrnieks”. Tāpat čempionātā piedalīsies pirms gada startējušās SK “Upesciems”, Rīgas Tehniskā Universitāte, “Riga United” FC un FS “Rakari”, kā arī četras jaunas dalībnieces, proti, “Babītes” SK, FK “Kuivižu Spartaks”, SK “Kengaroos” un “ASK Kadaga”.

Turnīrā, kā ierasts, drīkstēs piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt Rīgas futbola čempionāta un Latvijas 3.līgas čempionāta reglamentu izpildi, kā arī LFF izstrādāto Sanitāro protokolu un Godīgas spēles deklarāciju.

Rīgas čempionātam komandas drīkstēs pieteikt tikai LFF reģistrētos spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties 2005. gadā dzimuši futbolisti), bet aizliegts piedalīties spēlētājiem, kuri pieteikti Virslīgas, Pirmās, Otrās līgas un Dublieru čempionāta komandās, kā arī Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji. Tāpat jāatzīmē, ka spēles nevarēs sākties, ja komandai starp oficiālajām personām vai spēlētājiem protokolā un fiziski uz vietas nebūs trenera ar vismaz C-LFF licenci.

Turnīra jaunā sezona tiks atklāta 28. jūnijā, kad plkst.21 Rīgas 49. vidusskolas laukumā spēkosies “Riga United” FC un FK “Jūrnieks” vienības.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori