Rīgas futbola čempionāta vadībā FK “Jūrnieks” un SK “Kengaroos”
20 Jul 2021

Jūnija izskaņā Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos startēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas notiek ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Pēc aptuveni trīs nedēļu garumā ilgušajām cīņām kopvērtējuma vadībā atrodas FK “Jūrnieks” un SK “Kengaroos” vienības.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020. gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Patlaban kopvērtējuma tabulā priekšgalā konkurentēm atrodas FK “Jūrnieks” un SK “Kengaroos”, no kurām katra vienība uzvarējusi visās trijās aizvadītajās cīņās. FK “Jūrnieks”, pateicoties diviem Azizbeka Šarabova vārtu guvumiem, ar 3:0 uzveica “Riga United” FC, pēc tam ļoti pārliecinoši ar 10:1 sagrāva FS “Rakari” (“hat-trick” realizēja Asilbeks Vokhidovs un Kirils Viņņikovs), kamēr trešajā duelī sarūgtināja FK “Kuivižu Spartaks” – 2:1. Tikmēr SK “Kengaroos” čempionātu atklāja ar sīvā cīņā kaldinātu panākumu pār ASK “Kadaga” (3:2), kam sekoja triumfs pār SK “Upesciems” (2:0) un uzvara mačā pret “Tente/BEITAR” – 3:1.

Uzreiz aiz abām līderēm Rīgas čempionāta tabulā ierindojas sešus punktus savākušās “Babītes” SK un “Tente/BEITAR”. Babītes vienība sacensības sāka ar “Riga United” FC komandas uzvarēšanu (3:1), bet pēc tam raidīja astoņas bezatbildes bumbas FS “Rakari” vārtos, “hat-trick” gūstot Efraimam Valutadatilam. Savukārt “Tente/BEITAR” bez jau pieminētā zaudējuma pret SK “Kengaroos” reabilitējās dueļos ar SK “Upesciems” (3:0) un FS “Rakari” (9:2, četri vārti Aleksandram Zeņkovam).

Interesanti, ka piecas no nākamajām tabulas ailītēs esošajām vienībām – ASK “Kadaga”, SK “Upesciems”, Rīgas Tehniskā Universitāte, “Riga United” FC un FS “Rakari” – savākušas pa trim punktiem, gūstot vienu uzvaru, savukārt vienīgā bez punktiem esošā komanda šobrīd ir noslēdzošās desmitās vietas īpašniece FK “Kuivižu Spartaks”.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir piecas reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais E.Valutadatils (“Babītes” SK).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori