Rīgas futbola čempionāts sasniedz pusceļu
16 Aug 2021

Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos notiekošais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas notiek ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu, nule kā sasniedzis pusceļu – aizvadītas deviņas no paredzētajām 18 kārtām. Kopvērtējuma tabulas pirmajā pozīcijā šobrīd atrodas 21 punktu savākusī SK “Kengaroos”.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020. gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Sacensību līdere SK “Kengaroos” pēdējā mēneša laikā aizvadīja piecus mačus, gūstot četras uzvaras un līdz nesen piedzīvotajam zaudējumam pret otrajā pozīcijā esošo FK “Jūrnieks” (0:6) bija sasniegusi septiņu panākumu sēriju. Pēdējā mēneša periodā “ķenguri” sagrāva Rīgas Tehnisko universitāti (6:1) un FK “Kuivižu Spartaks” vienību (7:1, trīs vārti Artjomam Kozlovskim), kā arī ar minimālu handikapu sarūgtināja attiecīgi “Riga United” FC (4:3) un jau pieminēto FK “Kuivižu Spartaks” (1:0).

Par punkta tiesu tabulā no līderes atpaliek FK “Jūrnieks” (20), kas šajā laika periodā cīnījās neizšķirti 2:2 ar SK “Upesciems” un Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī pārspēja “Tente/BEITAR” (6:4) un ASK “Kadaga” (2:1).

Samērā blīvi – divu punktu atstatumā cita no citas – kopvērtējumā izkārtojušās trešo līdz piekto vietu ieņemošās komandas. 18 punktus sakrājusī “Tente/BEITAR” savos noslēdzošajos četros mačos bijusi īpaši nesaudzīga pret konkurentēm, sagraujot attiecīgi “Riga United” FC (10:1), FS “Rakari” (8:2, “hat-trick” Aleksandram Zeņkovam) un divkārt ASK “Kadaga” – 9:1 un 8:2 (pirmajā mačā četri precīzi sitieni Maksimam Vasiļjevam). Turnīra tabulas ceturtajā ailītē šobrīd ar 16 punktiem Babītes SK, vēl pozīciju zemāk – SK “Upesciems” (14).

No atlikušajām piecām Rīgas čempionāta dalībniecēm desmit punktu robežu pēc pusceļā nospēlēta turnīra izdevies pārsniegt vienīgi Rīgas Tehniskajai universitātei (13). Atlikušais kvartets cīnījies krietni pieticīgākām sekmēm – FS “Rakari” vienība savākusi deviņus, “Riga United” FC sešus, bet ASK “Kadaga” un FK “Kuivižu Spartaks” pa trim punktiem.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir 13 reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais M.Vasiļjevs (“Tente/BEITAR”).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori