Rīgas futbola čempionāts ir finiša taisnē
13 Sep 2021

Nedaudz vairāk kā viens kalendārais mēnesis atlicis līdz Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta izskaņai. Ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu notiekošā turnīra kopvērtējuma vadībā patlaban atrodas FK “Jūrnieks” vienība, kurai ļoti cieši uz papēžiem min “Babītes” SK.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020. gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Sacensību līdere FK “Jūrnieks” (35) pēdējā mēneša laikā aizvadījusi piecas spēles, izcīnot panākumus visās no tām, turklāt četrās atstājot sāncenšus “sausā”. “Jūrnieki” ar 8:0 sagrāva “Riga United” FC, ar 5:0 sarūgtināja FK “Kuivižu Spartaks”, ar 4:0 uzveica FS “Rakari”, kā arī triumfēja dueļos pret FK “BEITAR” (3:0) un SK “Kengaroos” – 5:1. Arī pašreiz otrajā pozīcijā esošā “Babītes” SK (34), kas no līderes atpaliek tikai par vienu punktu, savus pretiniekus nežēloja un minētajā laika periodā kaldināja sešas (!) uzvaras – divas pret Rīgas Tehnisko Universitāti (9:0 un 6:0, attiecīgi trīs un divi vārtu guvumi Danielam Ričardam Geidānam), kā arī pa vienai pret FK “Kuivižu Spartaks” (6:2), SK “Kengaroos” (5:0), FS “Rakari” (8:0, četri vārti Ņikitam Žarovam) un “Riga United” FC – 1:0.

Astoņu punktu atstatumā no līderes tabulā iekārtojusies FK “BEITAR” (27), kas kopš augusta vidus laukumā devās četras reizes, izcīnot deviņus punktus. Bez jau minētā zaudējuma pret līderi FK “BEITAR” uzveica pretiniekus pārējās trīs cīņās, triumfējot pret FK “Kuivižu Spartaks” (8:2), SK “Kengaroos” (3:2) un SK “Upesciems” (6:3).

Savukārt ceturtajā pozīcijā esošā SK “Kengaroos” (26) minētajā laika periodā cīnījās pieticīgākām sekmēm, uzvarot FS “Rakari” (4:1), cīnoties neizšķirti ar SK “Upesciems” (1:1) un Rīgas Tehnisko Universitāti (0:0) un piekāpjoties iepriekš minētajām trim līderēm.

Rīgas čempionāta kopvērtējuma tabulas piektajā pozīcijā ar 19 punktiem atrodas SK “Upesciems”, vietu zemāk ierindojas Rīgas Tehniskā Universitāte (15), bet noslēdzošajās vietās izkārtojušās attiecīgi FS “Rakari” (10), ASK “Kadaga” (9), “Riga United” FC (6) un FK “Kuivižu Spartaks” (4).

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir 17 reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais Aleksejs Rosoha (FK “BEITAR”).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori