Rīgas čempionātā priekšlaikus triumfē “Babītes” SK
27 Sep 2021

Izskaņai arvien straujāk tuvojas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas čempionāts. Zelta godalgas priekšlaikus jau nodrošinājusi “Babītes” SK, tāpat skaidrs, ka otro vietu sacensību finišā ieņems FK “Jūrnieks”, savukārt trešās pozīcijas liktenis joprojām ir zem jautājuma zīmes.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020.gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risinās kā Latvijas 3.līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Nākamā čempione “Babītes” SK pēdējo divu nedēļu laikā laukumā devās trīs reizes, kaldinot panākumus duelī pret FK “BEITAR” (7:1, trīs vārti Danielam Ričardam Geidānam), svarīgā mačā pārspējot sīvāko sāncensi turnīra tabulā FK “Jūrnieks” (4:2), kā arī uzveicot “ASK Kadaga” – 3:1. Tādējādi kopvērtējuma tabulā Babītes komanda, kurai vēl atlikuši divi mači, savākusi 43 punktus un kļuvusi neaizsniedzama pārējām konkurentēm.

Četru punktu atstatumā no līderes ar vienu spēli rezervē atrodas jau minētā FK “Jūrnieks”, kas bez zaudējuma cīņā ar “Babītes” SK vēl arī uzveica ASK “Kadaga” (4:0) un slēdza “miera līgumu” cīniņā ar SK “Upesciems” (3:3). No tuvākajām konkurentēm vicelīderi šobrīd punktu izteiksmes ziņā vēl var noķert tikai ceturtajā vietā esošā FK “BEITAR” (30 punkti un 3 spēles), taču vienāda punktu skaita gadījumā priekšrocības pārākuma savstarpējos dueļos dēļ iegūs “jūrnieki”.

Trešās vietas liktenis Rīgas čempionātā izšķirsies neklātienes duelī starp SK “Kengaroos” (32) un FK “BEITAR” (30), kas pēdējo divu nedēļu spēles aizvadīja mainīgām sekmēm. Pirmā guva divas uzvaras cīņās ar “Riga United” FC (4:1) un FS “Rakari” (6:1), kamēr “BEITAR”, kā minēts, cieta smagu sakāvi pret “Babītes” SK un uzveica Rīgas Tehnisko universitāti – 6:2. Ja SK “Kengaroos” vēl atlikušas divas cīņas, tad FK “BEITAR” laukumā jādodas trīs reizes.

Rīgas čempionāta kopvērtējuma tabulas piektajā pozīcijā ar 26 punktiem atrodas SK “Upesciems”, vietu zemāk ierindojas Rīgas Tehniskā universitāte (18), bet noslēdzošajās kopvērtējuma ailītēs izkārtojušās attiecīgi ASK “Kadaga” un FS “Rakari” (abām pa 10), kā arī “Riga United” FC (6) un FK “Kuivižu Spartaks” (5).

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir 17 reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais Aleksejs Rosoha (FK “BEITAR”).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori