Bronzas godalgas izcīna FK “BEITAR”
25 Oct 2021

Oktobra vidū noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas čempionāts. Zelta un sudraba godalgas, kā vēstīts, priekšlaikus jau bija nodrošinājušas “Babītes” SK un FK “Jūrnieks”, savukārt godpilnajā trešajā pozīcijā turnīru pabeidza FK “BEITAR” vienība.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā veidolā tika atsākts pēc viena gada pārtraukuma, kad Otrās līgas turnīrs līdzīgi kā Virslīgas un Pirmās līgas sacensības bija nodotas LFF pārraudzībā. Par 2020.gada Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību kļuva FC “Caramba Riga”, sudraba pozīcijā ierindojoties “Tente/SFS”, bet trešo vietu izcīnot FK “Jūrnieks”.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā pērn risinājās kā Latvijas 3.līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Nākamā čempione “Babītes” SK kopš septembra beigām laukumā devās divas reizes, kaldinot divas ļoti pārliecinošas uzvaras – 8:1 pār SK “Kengaroos” (trīs vārti Danielam Ričardam Geidānam, kurš ar 21 vārtu guvumu kļuva par rezultatīvāko turnīra spēlētāju) un 10:1 duelī pret FK “BEITAR” (“pokeris” Aleksejam Kucenko). Jāatzīmē, ka “Babītes” SK futbolisti kopumā triumfēja 16 mačos, tikai pa reizei cīnoties neizšķirti un zaudējot un kopumā iegūstot 49 punktus kopvērtējuma tabulā.

Tikmēr sudraba medaļniece FK “Jūrnieks” (42) sacensības pabeidza septiņus punktus aiz līderes, noslēdzošajā cīniņā oktobra sākumā pārspējot Rīgas Tehnisko universitāti – 3:1. Savukārt trešo vietu izcīnījusī FK “BEITAR” (36) bez jau minētās neveiksmes pret “Babītes” SK abus pārējos oktobra mačus aizvadīja sekmīgi, triumfējot dueļos ar FK “Kuivižu Spartaks” (6:0), kā arī pēc spraigas spēkošanās uzveicot “Riga United” FC – 4:3. Pēdējais no šiem mačiem, kas risinājās 11. oktobrī, kļuva par valsts mērogā pirmo futbola spēli, kas aizvadīts “zaļajā” režīmā, pulcējot spēlētājus un oficiālas personas, kuri vakcinējušies vai izslimojuši “Covid-19” infekciju.

Pavisam netālu aiz godalgoto vietu pjedestāla palika SK “Kengaroos” (35) un SK “Upesciems” (32) vienības, savukārt jau nostāk tabulā izkārtojas pārējās piecas komandas – Rīgas Tehniskā universitāte (24), “Riga United” FC (15) un FS “Rakari” (13), kā arī ASK “Kadaga” (10) un FK “Kuivižu Spartaks” (5).

Par sacensību labāko uzbrucēju tika atzīts iepriekš minētais D.R.Geidāns, labākā vārtsarga titulu nopelnīja viņa komandas biedrs Kristofers Sondors, savukārt vērtīgākā spēlētāja gods atvēlēts citam čempionu pārstāvim Ņikitam Žarovam. Uzvarošās komandas vadītājs Viktors Terentjevs nopelnīja labākā trenera balvu, tāpat “Babītes” SK rīcībā arī “fair-play” nominācija. Savukārt attiecīgi vērtīgākā aizsarga un pussarga tituls pienācās FK “Jūrnieks” futbolistiem – Artūram Piļenkovam un Asilbekam Vokhidovam.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 1.septembrim
Rezultatīvākie
1.
D. R. Geidāns
21
2.
A. Rosoha
18
3.
M. Vasiļjevs
16
4.
Ņ. Žarovs
15
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori