Noslēgumam tuvojas Rīgas čempionāta pirmā apļa izspēle
10 Jul 2023

Arvien tuvāk noslēgumam tuvojas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta pirmā apļa izspēle, sacensībām ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu notiekot Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos līdz 24. septembrim. Patlaban 12 dalībnieču konkurencē līderes statusu kopvērtējumā arvien saglabā JFK “Daugavpils/Salaspils FS”, kas par sešiem punktiem apsteidz tuvāko sāncensi FK “Beitar-2”.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinās kā “Dali Dali” Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt 2023.gada Rīgas futbola čempionāta un 2023.gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Kopš jūnija sākuma pašreizējā turnīra līdere JFK “Daugavpils/Salaspils FS” (25) laukumā devās četras reizes, kaldinot panākumus pār JRFPC “Upesciema Warriors” (2:1), FK RSU (9:0) un Rīgas Tehnisko universitāti (5:0), kā arī cīnoties neizšķirti duelī pret “Rīgas Futbola skola” vienību (0:0). No deviņiem kopumā aizvadītajiem mačiem JFK “Daugavpils/Salaspils FS” uzvarējusi astoņus, turklāt šajās spēlēs ielaidusi tikai sešus (!) vārtus.

Kā minēts, sešu punktu atstatumā aiz līderes turnīra tabulā izkārtojusies FK “Beitar-2” (19), kas minētajā laika periodā cīnījās identiskām sekmēm, savācot 10 no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem. Pateicoties Maksima Vasiļjeva pieciem (!) trāpīgajiem raidījumiem, “Beitar” vīri sagrāva FK “Namejs” (8:1), tāpat pārliecinoši uzveica ASK “Kadaga/Ostas SK” (6:1, trīs vārti Aleksandram Zeņkovam), pārspēja Rīgas Tehnisko universitāti (2:1), kā arī slēdza “miera līgumu” cīniņā ar “Rīgas Futbola skola” – 2:2.

Uzreiz pēc vadošā līderu dueta kopvērtējumā šobrīd ierindojas FK “Union” (18) un “Riga United FC” (16), bet vēl desmit punktu robežu izdevies pārsniegt “AFA Olaine-2” (15), Rīgas Tehniskā universitāte (13) un “Rīgas Futbola skola” (11) komandām. No visām dalībniecēm šobrīd bez punktiem joprojām cīnās vienīgi FK “Namejs”, kas piedzīvojusi neveiksmes deviņās cīņās pēc kārtas.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd izvirzījušies divi līderi, kuri katrs pa 12 reizēm sarūgtinājuši sāncenšu vārtsargus – Artjoms Loginovs (“Riga United FC”) un Mārtiņš Ēriks Veckāgans (FK “Union”).

Kā ziņots, sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk. Nav atļauta Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst piedalīties Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas futbola čempionātā triumfē “JFK Daugava / Salaspils FS”
Rezultatīvākie
1.
A. Loginovs
21
2.
M. Ē. Veckāgans
18
3.
N. Lazarenko
17
4.
S. Švāns
17
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori