JFK “Daugava/Salaspils FS” arvien līdere, turnīrs tuvojas izskaņai
11 Sep 2023

Nedaudz mazāk par trim nedēļām atlicis aizvadīt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionātā, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu notiekot Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos līdz 30. septembrim. Pēc 18 (!) nezaudētiem mačiem pārtrūkusi kopvērtējuma līderes JFK “Daugavpils/Salaspils FS” iespaidīgā sērija, komandai gan arvien saglabājot pirmo vietu čempionāta tabulā.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinās kā “Dali Dali” Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Turnīrā drīkst piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt 2023.gada Rīgas futbola čempionāta un 2023.gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Kopš augusta vidus JFK “Daugava/Salaspils FS” (50) laukumā devās četras reizes, kaldinot panākumus dueļos pret “JRFPC Upesciema Warriors” (3:0), pašreiz kopvērtējuma tabulā trešajā pozīcijā esošo “AFA-Olaine-2” (5:0, pa diviem vārtiem Nikitam Lazarenko un Aleksandram Gromam) un pārspējot arī “Riga United” FC (2:1). Pēc šīm uzvarām sekoja pirmais līderes “kritiens” šajā vasarā – 1:2 zaudējums cīņā ar Rīgas Tehnisko universitāti.

Ja “salaspiliešiem” čempionātā vēl jāaizvada trīs mači, tad piecas spēles rezervē ir to tuvākajai sekotājai, proti, FK “Union” (43), kas šobrīd tabulā atpaliek par septiņiem punktiem, turklāt pavisam drīz – 15. septembrī – abas sāncenses aizvadīs savstarpējo dueli. “Union” futbolisti minētajā laika periodā sakrāja 10 no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, uzveicot “ASK Kadaga/Ostas SK” (3:0), Rīgas Futbola skolu (1:0) un “JRFPC Upesciema Warriors” (4:1), bet iepriekšējā svētdienā cīnījās neizšķirti pret jau minēto “AFA-Olaine-2” – 1:1.

Olainieši, kuru rēķinā 37 un vēl divi mači priekšā, ir zaudējuši pat teorētiskas izredzes uz kādu no pirmajām divām vietām un ne tik stabilas ir komandas izredzes noturēties arī trešajā vietā, jo uz papēžiem cieši min FK “Beitar-2” (36, atlikušas četras spēles) un “Riga United” FC (34, vēl trīs dueļi). Aiz pirmā piecnieka seko Rīgas Tehniskā universitāte (30), bet atlikušās sešas dalībnieces savākušas mazāk par 30 punktiem.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 18 vārtu guvumiem joprojām atrodas Mārtiņš Ēriks Veckāgans (FK “Union”).

Kā ziņots, sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk. Nav atļauta Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst piedalīties Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas futbola čempionātā triumfē “JFK Daugava / Salaspils FS”
Rezultatīvākie
1.
A. Loginovs
21
2.
M. Ē. Veckāgans
18
3.
N. Lazarenko
17
4.
S. Švāns
17
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori