Rīgu 3. līgas finālturnīrā pārstāvēs JFK “Daugava/Salaspils FS” un FK “Union”
02 Oct 2023

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts. Svinīgajās apbalvošanas ceremonijās tika oficiāli sveikti visi turnīra laureāti, tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā iegūstot abām spēcīgākajām komandām – JFK “Daugava/Salaspils FS” un FK “Union”.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinājās kā “Dali Dali” Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. 12 turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidroja pēc divu riņķu spēkošanās.

Par turnīra uzvarētāju, kā minēts, kļuva JFK “Daugava/Salaspils FS”, kas iekrāja 59 punktus, uzvarot kopumā 19 no 22 aizvadītajiem mačiem. Visa turnīra gaitā “salaspilieši” demonstrēja pārliecinošu un stabilu sniegumu, turnīra noslēdzošajā vērtējumā apsteidzot otrās vietas ieguvēju FK “Union” par desmit punktiem. Pēdējā sudraba godalgas un līdz ar to arī ceļazīmi uz 3. līgas finālturnīru nopelnīja par spīti noslēdzošajā spēlē piedzīvotajam smagajam zaudējuma pret Rīgas Futbola skolu – 1:8.

Uzreiz aiz līderu dueta čempionātā finišēja FK “Beitar-2” (45), pa 37 punktiem savāca attiecīgi “Riga United” FC un “AFA Olaine-2”, bet vēl 30 punktu barjeru pārsniedza arī Rīgas Tehniskā universitāte (36) un jau pieminētā Rīgas Futbola skola (33).

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Artjoms Loginovs (“Riga United” FC), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtināja 21 reizi.

Svinīgajās apbalvošanas ceremonijās organizatori sveica turnīra laureātus, veltot gaviļniekiem kausus, medaļas, kā arī pasniedzot trim labākajām čempionāta komandām sacensību partnera “Sportland” sarūpētās dāvanu kartes, bet čempionei papildus arī apbalvojumu par uzvaru “Fair-Play” nominācijā. Tāpat tika sumināti labākie individuālajās nominācijās, kur balvas saņēma spēcīgāko vienību pārstāvji.

Par labāko vārtsargu tika atzīts čempionvienības pārstāvis Kārlis Keziks, vērtīgākā uzbrucēja balvu saņēma viņa komandas biedrs Nikita Lazarenko (17 gūtie vārti un trešā vieta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā), par vērtīgāko spēlētāju cits uzvarētāju futbolists Sandis Švāns, bet par labāko treneri organizatori izvēlējās zelta godalgu ieguvēju Sergeju Gerasimovu. Tāpat kā vērtīgākais aizsargs tika sumināts Dmitro Bondarenko (FK “Beitar-2”), bet kā pussargs – Aleksejs Krasivorons (FK “Union”).

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas futbola čempionātā triumfē “JFK Daugava / Salaspils FS”
Rezultatīvākie
1.
A. Loginovs
21
2.
M. Ē. Veckāgans
18
3.
N. Lazarenko
17
4.
S. Švāns
17
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori