Šo svētdien notiks tradicionālā studentu kausa izcīņa minifutbolā
11 May 2023

Šā gada 14. maijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Daugavgrīvas ielā 56a Rīgā risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola Turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF), Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7:7) vīriešu un sieviešu komandām.

Sacensību spēles paralēli uz diviem minifutbola laukumiem risināsies laika periodā no plkst.15.00 līdz plkst.21.00, kad uzreiz pēc noslēdzošajiem mačiem plānota svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija. Mača garums noteikts divu puslaiku apjomā pa desmit minūtēm “netīrā” laika katrā no tiem.

Turnīram varēja pieteikties Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), (profesionālo studiju bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti) un attiecīgās augstskolas 2022. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija jeb personāldaļa. Spēlētājam turnīra gaitā nav atļauts pārstāvēt vairākas augstskolu komandas.

Dalību vīriešu sacensībās apstiprinājušas astoņas komandas – Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Banku augstskola (BA), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Universitāte (LU), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) un divas RTU “blices”. Ar izlozes palīdzību dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā, izslēgšanas spēlēs attiecīgi A grupas uzvarētājai tiekoties ar B grupas ceturto vietu, A2 spēkojoties ar B3 utt.

Tikmēr daiļā dzimuma konkurencē uzvarētāja tiks noskaidrota četru komandu cīņā viena riņķa turnīrā. Šeit piedalīsies RSU, LU, LSPA un RTU vienības.

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā un telpu futbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Reklāma
Zibensziņas
Sieviešu konkurencē Telpu futbola Universiādes ietvaros noritēja pārbaudes duelis starp RSU un LU vienībām.
Rezultatīvākie
1.
M. Udovičenko
7
2.
M. Plonis
7
3.
E. Ivanovs
7
4.
A. Kapļuks
6
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori