Zelta medaļas sadalīs FC “Raita” un FC “Petrow”
16 Sep 2020

Šā gada 5. un 13. septembrī RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā turpinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā “SynotTip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) izšķirošā jeb otrā etapa cīņas. Spēcīgākajā – C grupā – vienu kārtu pirms sacensību noslēguma atlikušas divas zelta godalgu pretendentes, proti, FC “Raita” un FC “Petrow”.

Kā vēstīts, visas dalībnieces pirmajā etapā divās apakšgrupās pa septiņām aizvadīja katra ar katru viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās C jeb finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas, kamēr vājākais septītnieks D apakšgrupā pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. pozīcijai, cīnoties par Cerību kausu.

C apakšgrupā minētajā laika periodā notika divas sacensību kārtas, tabulas priekšgalā nostiprinoties abām atlikušajām zelta medaļu pretendentēm – FC “Raita” (13) un FC “Petrow” (12), kas kopvērtējumā šobrīd izkārtojušās viena punkta atstatumā. Līdere FC “Raita”, pateicoties trim Asifa Ibragimova rezultatīvajiem raidījumiem pārliecinoši ar 5:0 pieveica “Tente” futbolistus, kā arī ar 3:1 sarūgtināja FK “Kadaga” vīrus. A.Ibragimovs, kurš otrajā no minētajiem dueļiem pretinieku vārtsargu pārspēja vienu reizi, kopumā ar 17 trāpīgiem raidījumiem šobrīd vēl vairāk nostiprinājies čempionāta rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā, tuvākos sāncenšus apsteidzot jau par septiņiem vārtu guvumiem.

Tikmēr FC “Petrow” 5. septembra cīniņā ar 12:0 sagrāva “Rage” FC (pieci vārti Artjomam Kozlovskim, trīs – Ņikitam Žarovam), kamēr mačā pret “Tente” svinēja tehnisko uzvaru, sāncenšiem nespējot nokomplektēt sastāvu šai cīņai.

Abām C grupas līderēm atlicis aizvadīt katrai pa vienai spēlei sacensību noslēdzošajā kārtā 20. septembrī. FC “Raita” futbolistiem būs jātiekas ar trešajā pozīcijā esošo “New Project” (9), kas savā iepriekšējā mačā ar 2:1 uzveica “Amoko/02”, savukārt FC “Petrow” cīnīsies ar FK “Kadaga”. Vienāda punktu skaita gadījumā priekšroka tabulā būs FC “Raita”, kas savstarpējā duelī iepriekš pieveica FC “Petrow” ar rezultātu 4:3.

Bez “New Project” teorētiskas izredzes “aizķerties” pirmajā trijniekā šobrīd C grupā ir arī septiņus punktus iekrājušajām “Amoko/02” un FK “Kadaga”, “Tente” (4) visas savas cīņas jau aizvadījusi un turnīru pabeigs sestajā vietā, kamēr “Rage” FC (0) pat panākuma gadījumā noslēdzošajā kārtā pret “Amoko/02” čempionātā finišēs septītajā pozīcijā.

Tikmēr D apakšgrupā, kur komandas sadala ne tikai vietu izkārtojumu no 8. līdz 14. pozīcijai, bet arī Cerību kausa titulu, priekšgalā sāncensēm atrodas “Baltic International Bank” (BIB), kas savākusi 14 punktus un septembra mačos piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu pret “DSV Latvia”, kā arī svinēja uzvaru pāŗ RFT “Ostnieks” – 5:0. Pēdējā, kas punktus D grupā nav izcīnījusi un ieņem noslēdzošo vietu, iepriekš par neierašanos uz spēlēm piedzīvoja divus tehniskos zaudējumus (pret FC “Jaunība/Petrow” un FK “Valor/Ropaži”).

Tā kā BIB komanda visas savas spēles turnīrā jau aizvadījusi, teorētiski to turnīra tabulā vēl var apsteigt “FREE” (13), kas atpaliek par vienu punktu. Septembra cīņās “FREE” svinēja divas “sausās” uzvaras pār FK “Impakt” (8:0, četri vārti Oļegam Semjonovam) un “DSV Latvia” (6:0, pieci vārti Markam Smuļko), bet pēdējā kārtā 20. septembrī spēkosies ar RFT “Ostnieks”.

Trešās vietas liktenis D apakšgrupā izšķirsies noslēdzošās kārtas mačā starp “DSV Latvia” (10) un FC “Jaunība/Petrow” (9), savukārt piektās pozīcijas ieguvējs noskaidrosies cīniņā starp trim punktus savākušajām FK “Valor/Ropaži” un FK “Impakt”.

Plašāk par turnīra gaitu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā: www.fta.lv/synottip.

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2020.gada 31.jūlijam.
Rezultatīvākie
1.
A. Ibragimovs
18
2.
A. Rucko
13
3.
A. Kozlovskis
10
4.
Ņ. Žarovs
10
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori