Rīgas minifutbola čempionātu vispārliecinošāk sāk FK “02”
14 Jul 2021

Jūnija noslēgumā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā starts tika dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajam, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes atbalstītajam “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātam. Pēc četrām aizvadītajām kārtām vispārliecinošāk sevi apliecinājusi B apakšgrupas līdere FK “02 , izcīnot trīs uzvaras un vienu reizi cīnoties neizšķirti.

Kā vēstīts, 14 turnīra dalībnieces ar izlozes palīdzību salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīs viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificēsies finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas. Tikmēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. vietai, noskaidrojot “Cerību kausa” ieguvēju.

FK “02” vīri turnīru sāka ar 4:1 panākumu dueļos pret “Industrial Steel Group” un FK “Impakt”, pēc tam ar trīs vārtu handikapu (3:0) sarūgtināja arī “Rage” FC, savukārt pēc šīs uzvaru sērijas dalīja punktus uz pusēm ar ASK “Kadaga” – 1:1. Iekrātie desmit punkti šobrīd ļauj “policistiem” ieņemt pirmo pozīciju minifutbola čempionāta B apakšgrupā, par četriem punktiem apsteidzot tuvākās sekotājas – FK “Impakt” un “Baltic International Bank” (BIB).

Pēdējās turnīra prologu aizvadīja mainīgām sekmēm. FK “Impakt” pēc zaudējuma grupas līderei reabilitējās cīniņos ar “Industrial Steel Group” (1:0) un FC “Jaunība” (3:1), kamēr BIB kapitulēja duelī pret ASK “Kadaga” (0:2), pēcāk svinot panākumus pār “Rage” FC (1:0) un FC “Jaunība” (2:1, divi vārti Mihailam Nosikam).

Atlikušo B grupas vienību kvartets kopvērtējuma tabulā izkārtojies blīvi – piecus punktus iekrājusi ASK “Kadaga”, četrus “Industrial Steel Group”, bet pa vienam – FC “Jaunība” un “Rage” FC.

Tikmēr sacensību A grupas tabulā ar astoņiem iekrātiem punktiem četros mačos priekšgalā konkurentēm atrodas FREE, kas turnīra ievadā slēdza “miera līgumu” ar “Rīnūži/Grifs AG” (3:3, divi vārti Markam Smuļko), pēc tam abpusēji rezultatīvā cīņā ar 5:3 uzveica RFT “Ostnieks” (“dublis” uzvarētāju sastāvā M.Smuļko un Danilo Hamikam), kam sekoja vēl viens neizšķirts pret pērnā gada čempioni FC “Raita” (1:1) un triumfs pār “New Project” (2:0).

“Jaunā projekta” futbolisti, kas savākuši sešus punktus, bez minētā zaudējuma kaldināja panākumu pār “DSV Latvia” (4:2), kā arī, pateicoties diviem Konstantina Bulohova vārtu guvumiem, ar 6:0 sagrāva “Rīnūži/Grifs AG”. Tāpat seši punkti “kabatā” šobrīd RFT “Ostnieks” vienībai, kura pēc neveiksmes pret grupas līderi reabilitējās spēlēs ar “Rīnūži/Grifs AG” (3:1) un FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” (4:1).

Līdz šim pārliecinošāko Rīgas minifutbola čempionāta uzvaru svinēja A grupā ceturtajā vietā esošā FC “Raita” (5), kas ar 7:0 sarūgtināja jau minēto FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” (divi vārti Dzmitrijam Kuzmina, Timuram Rižakovam un Vitālijam Puzirevskim). Pa četriem punktiem šajā grupā šobrīd “DSV Latvia” un “Rīnūži/Grifs AG”, bet bez punktiem cīnās FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv”.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem gūtajiem vārtiem patlaban ir M.Smuļko.

Turnīra nākamās kārtas šajā mēnesī tiks aizvadītas 19. un 26. jūlijā.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/synottip

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 31.jūlijam
Rezultatīvākie
1.
D. Romenskis
9
2.
V. Ziļs
8
3.
A. Pelcbergs
7
4.
M. Smuļko
6
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori