Sācies minifutbola čempionāta izšķirošais etaps
12 Aug 2021

Pašā augusta sākumā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes atbalstītā “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta pirmais posms. Savukārt jau šo pirmdien starts tika dots izšķirošajam etapam, kur noskaidrosies gan medaļu ieguvēji, gan galīgais vietu sadalījums turnīrā.

Kā vēstīts, 14 turnīra dalībnieces ar izlozes palīdzību bija salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīja viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas. Tikmēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. vietai, noskaidrojot “Cerību kausa” ieguvēju.

Minifutbola čempionāta pirmā etapa A grupā pirmo vietu ar 15 iekrātiem punktiem izcīnīja “New Project”, kas noslēdzošajā mačā, pateicoties trim Daniela Romenska vārtu guvumiem, ar 3:1 sarūgtināja FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv”. Tāpat ceļazīmi uz cīņas turpināšanu par medaļām nopelnīja desmit punktus savākušās RFT “Ostnieks” un “Rīnūži/Grifs AG”. Etapa izskaņā pirmā ar 2:1 uzveica FC “Raita” (divi vārti Vladislavam Gabovam), kamēr “Rīnūži/Grifs AG” šo kārtu izlaida.

Deviņi punkti sešos mačos priekš iekļūšanas spēcīgākajā grupā izrādījās nepietiekami daudz A apakšgrupas ceturtās vietas īpašniecei “Free” – B grupā esošā “Baltic International Bank” (BIB) iekrāja par punktu vairāk, tādējādi aizņemot noslēdzošo septīto vakanci C grupā, kur septiņas labākās vienības turpinās cīņu par zelta godalgām. Savukārt A grupas noslēdzošajās trijās vietās izkārtojās “DSV Latvia” (6), FC “Raita” (5) un FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” (3).

Tikmēr pirmā posma B grupā tabulas priekšgalā konkurentēm finišēja FK “02”. “Policisti” noslēdzošajā kārtā dalīja punktus uz pusēm BIB (1:1), taču tas neliedza viņiem nosargāt pirmo vietu kopvērtējumā. Ceļazīmi uz C grupu nopelnīja arī FK “Impakt” (12), sarūgtinot “Rage” FC (2:1) un “Industrial Steel Group” (šo kārtu izlaida) – pēdējā savāca vienādu punktu skaitu ar BIB. Savukārt tabulas lejasgalā B apakšgrupā ierindojās attiecīgi “ASK Kadaga” (5), kā arī “Rage” FC un FC “Jaunība” (abām pa 4 punktiem).

Kā minēts, šo pirmdien starts tika dots izšķirošā posma spēlēm. C apakšgrupā, kur noskaidrosies vietu sadalījums no pirmās līdz septītajai, līderes statusā izvirzījusies “New Project” (9), kas abpusēji rezultatīvā cīniņā ar 5:3 sarūgtināja FK “Impakt” (uzvarētājiem divus vārtus guva Vitālijs Ziļs). Par diviem punktiem no “New Project” atpaliek FK “02” (7), kas pirmdienas kārtu izlaida, savukārt trešajā vietā esošā RFT “Ostnieks” (6) spēkošanos par godalgām sāka ar triumfu pār “Industrial Steel Group” (1:0). Vēl vienā šīs grupas cīniņā “Grifs AG/Rīnūži” ar rezultātu 3:1 uzveica BIB.

Tikmēr D grupā, kur septiņas atlikušās vienības noskaidros “Cerību kausa” ieguvēju, šobrīd nedaudz priekšgalā konkurentēm atrodas FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” (6), kas pirmdien uzveica FC “Jaunība” (2:0). Tāpat šajā apakšgrupā jāatzīmē “Free” pārliecinošais triumfs pār “Rage” FC (7:0, “dublis” Konstantinam Gamalejevam un Aleksandram Butovskim), kā arī “ASK Kadaga” panākums cīņā pret “DSV Latvia” – 5:2.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem gūtajiem vārtiem patlaban arvien ir Marks Smuļko (“Free”).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/synottip

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 31.jūlijam
Rezultatīvākie
1.
D. Romenskis
9
2.
V. Ziļs
8
3.
A. Pelcbergs
7
4.
M. Smuļko
6
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Pāvels Mulins
Free
19
Dalībnieki
Partneri
Organizatori