“New Project” priekšlaikus nodrošina čempiona titulu
26 Aug 2021

Divas kārtas pirms RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā notiekošā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes atbalstītā “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta noslēguma priekšlaikus zelta godalgas nodrošinājusi “New Project” vienība”.

Kā vēstīts, 14 turnīra dalībnieces ar izlozes palīdzību bija salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīja viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas. Tikmēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlē sadalījumu no 8. līdz 14. vietai, noskaidrojot “Cerību kausa” ieguvēju.

Minifutbola čempionāta izšķirošā etapa spēcīgākajā jeb C grupā sāncensēm neaizsniedzama tabulā kļuvusi “New Project” (15) vienība, kas kaldināja panākumus abās iepriekšējo kārtu cīņās – vispirms ar rezultātu 4:1 sarūgtināja “Industrial Steel Group” (trīs vārti Vitālijam Ziļam), savukārt pēc tam ar 5:1 uzveica arī “Baltic International Bank” (BIB) (dublis Danielam Romenskim). Trīs punktu atstatumā no “New Project” kopvērtējumā atrodas RFT “Ostnieks”, un abām šīm vienībām vēl jāaizvada pa vienam mačam. Tā kā savstarpējā šo vienību duelī pārāki bija “jaunā projekta” vīri (1:0) pie vienāda punktu skaita viņi iegūs priekšrocības, savukārt neviena no atlikušajām C grupas vienībām vairs nevar sasniegt līderi pat teorētiski.

Arī RFT “Ostnieks” ieguva maksimāli iespējamos sešus punktus šajās divās kārtās, pārspējot BIB (3:0) un FK “Impakt” (1:0) un teorētiski vairs nevar tabulā nokrist zemāk par trešo vietu. Tās tuvākā sekotāja ir FK “02” (8), kurai atlikuši divi mači, savukārt bronzas godalgās “ieķerties” izredzes saglabā “Rīnūži/Grifs AG” (4), kas arīdzan laukumā dosies vēl divas reizes. Atlikušais apakšgrupas trijnieks – BIB, kā arī trīs punktus savākušās “Industrial Steel Group” un FK “Impakt” – pretendēt uz medaļām vairs nevar.

Intriģējoša situācija izvērtusies D grupā, kur septiņas atlikušās vienības noskaidro “Cerību kausa” ieguvēju – šobrīd visas komandas izkārtojušas ļoti blīvi cita no citas. Nedaudz priekšgalā konkurentēm izvirzījusies FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” (9), kas iepriekšējās kārtās uzveica “Rage” FC (5:4) un piekāpās ASK “Kadaga” (1:3). Pa astoņiem punktiem sakrājušas FC “Raita” un DSV “Latvia”, abām vienībām cīnoties mainīgām sekmēm. Pirmā ar 1:0 lika kapitulēt ASK “Kadaga”, kamēr DSV “Latvia” atstāja “sausā” FC “Jaunība” (4:0), kā arī piekāpās “Rage” FC (1:2).

No minētā trijnieka FK “Ulbroka/Eurologi-giftprint.lv” un “DSV Latvia” jau aizvadījušas visus mačus, kas paver lieliskas iespējas cīņā par “Cerību kausu” FC “Raita” vīriem, kuriem vēl laukumā jādodas divas reizes. Septiņus punktus D grupā iekrājusi “Rage” FC, bet atlikušajās pozīcijās izvietojušās attiecīgi ASK “Kadaga” (6), “Free” (5) un FC “Jaunība” (4).

Atlikušās turnīra kārtas tiks aizvadītas attiecīgi 30. augustā un 6. septembrī, bet apbalvošanas ceremonija plānota uzreiz pēc 6. septembra spēlēm laika posmā no plkst.20.30 līdz plkst.21.30.

Čempionāta rezultatīvākie spēlētāji ar septiņiem gūtajiem vārtiem patlaban ir D.Romenskis un V.Ziļs (abi “New Project”).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: www.fta.lv/synottip

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2021.gada 31.jūlijam
Rezultatīvākie
1.
D. Romenskis
9
2.
V. Ziļs
8
3.
A. Pelcbergs
7
4.
M. Smuļko
6
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Vladislavs Lobanovs
Raita
27
Dalībnieki
Partneri
Organizatori