Startēs Latvijas Veterānu čempionāts telpu futbolā
02 Dec 2022

Šo svētdien, 4. decembrī, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē startēs 2022./2023. gada Latvijas Veterānu (40+) čempionāts telpu futbolā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Pirmajā sabraukumā startēs astoņas komandas no Rīgas un citām valsts pilsētām.

Sacensību pirmajā sabraukumā komandas būs sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā un aizvadīs ar katru sāncensi vienu spēli. Atkarībā no ieņemtās vietas grupā komandas gan šajā, gan nākamajos sabraukumos krās kopvērtējuma punktus (no 5 līdz 1 atbilstoši izcīnītajai pozīcijai), bet finālturnīrā šis punktu skaits tiks reizināts ar koeficientu “2” un summēts pie kvalifikācijā sakrātajiem punktiem.

Svētdien plānotā turnīra ietvaros no plkst.11 līdz plkst.15 A grupā spēkosies “FREE”, FK “Viesulis”, “Jūrmala” un SLV “Pluss” no Liepājas, kamēr no plkst.15 līdz plkst.19 B apakšgrupā cīnīsies “DSV Latvia”, “Olaines Futbola veterānu klubs”, “Sportima” un FK “02”. Katrs mačs risināsies viena 25 minūšu gara puslaika apjomā (ar 10 metru soda sitienu tiks sodīts katrs sestais un katrs nākamais pārkāpums).

Nākamie divi kvalifikācijas sabraukumi turpat 49. vidusskolas zālē plānoti 2023. gada 8. janvārī un 19. februārī, bet finālturnīrs risināsies 19. martā. Kā ziņots, maksimālais vienību skaits vienā sabraukumā ir desmit komandas, bet pieteikšanās sabraukumam risinās līdz attiecīgajai pirmdienai, kad notiks turnīra posms. Plānots, ka jau otrajā Latvijas čempionāta sabraukumā esošajām astoņām vienībām pievienosies “ASK Kadaga”.

Kā vēstīts, turnīram drīkst pieteikt maksimums 20 spēlētājus un 10 oficiālās personas, bet sabraukumam – 14 spēlētājus un sešas oficiālās personas. Piedalīties spēlēs drīkst dalībnieki, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1982. gadā, bet no 2023. gada 1. janvāra – ne vēlāk kā 1983.gadā. Pārejas atļautas līdz 31. decembrim. Sacensības, pateicoties LFF finansējumam, ir bezmaksas.

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 19. martā. Trīs labākās komandas un “Cerību” kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Reklāma
Zibensziņas
DSV Latvija uzvarēja 2022./2023.g. Latvijas Veterānu (40+) čempionātu telpu futbolā
Trešajā sabraukumā vislabāk sevi apliecināja "DSV Latvia" un ASK "Kadaga"
Otrajā sabraukumā vislabāk sevi apliecināja "DSV Latvia" un "FREE"
Pirmajā sabraukumā vislabāk sevi apliecināja “Sportima” FC un “Jūrmala”
Rezultatīvākie
1.
V. Golubeckijs
16
2.
V. Laužels
15
3.
A. Miheikins
14
4.
K. Gamaļejevs
12
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Akcijas
Dalībnieki
Partneri
Organizatori