Kopvērtējuma priekšgalā – “ASK Kadaga” un “New Project”
14 Nov 2023

Pēc pirmajām četrām kārtām 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionāta, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu, kopvērtējuma tabulas priekšgalā ar 12 punktiem izvirzījušās “ASK Kadaga” un pērnās sezonas čempione “New Project”.

Kā vēstīts, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiek noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru, noskaidrojot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl sešas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju.

Savukārt sacensību nākamajā etapā katra no šīm sešām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādā veidā noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus. Divas no dalībniecēm startē ārpus konkurences – “Riga FC 2” un “Futbola Parks Academy/LSPA, kuru mačos neatkarīgi no gala iznākuma rezultāti oficiālajā tabulā tiek atspoguļoti ar šo vienību zaudējumu 0:3.

“ASK Kadaga” futbolisti iepriekšējo divu kārtu ietvaros vispirms spēkojās ar “Riga FC 2”, savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē kaldināja ļoti pārliecinošu 9:0 uzvaru pār “OSK Ostnieks”, četrus vārtus gūstot Edijam Čibulim. Savukārt pašreizējā titula ieguvēja “New Project”, pateicoties pieciem (!) Žana Borisenoka trāpīgajiem raidījumiem, neatstāja ne mazākās cerības “VP Solar/Ropažu SC” vīriem (9:1), kā arī ļoti spraigā un aizraujošā cīniņā ar minimālu 1:0 sarūgtināja vienu no tiešajām konkurentēm “Rīnūži/Grifs AG”. Izšķirošos vārtus šajā duelī uzvarētājiem otrā puslaika vidū guva Aleksejs Lavrenovs.

Tieši “Rīnūži/Grifs AG”, kā arī FK “Ulbroka” patlaban ir tuvākās abu līderu sekotājas kopvērtējuma tabulā, atpaliekot vien par trim punktiem. Pirmā bez jau minētā zaudējuma pret “New Project” citā mačā kaldināja panākumu pār “Reg Vardy/Anzāģe” (4:1), bet FK “Ulbroka” futbolisti triumfēja cīņās ar “STEEL” (5:3) un “DSV Latvia” – 4:1.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā pēc četrām kartām priekšgalā izvirzījušies divi futbolisti – katrs no tiem pa astoņām reizēm sarūgtinājis sāncenšu vārtsargus, proti, jau minētais Ž.Borisenoks, kā arī Artjoms Kozlovskis (“Riga FC 2”).

Čempionāta nākamā kārta risināsies pēc svētku pārtraukuma – 26. novembrī.

Kā ziņots, komanda, kas saskaņā ar čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola Pirmās līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola Virslīgā.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
D. Androsov
20
2.
E. Ģēģers
16
3.
M. Smuļko
13
4.
K. Zabarovskis
13
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Ingus Makovskis
Rīnūži
36
Makars Pujacs
Ostnieks
19
Mantas Makutunovicius
Ropaži
33
Dalībnieki
Partneri
Organizatori