Kalendāro gadu Rīgas čempionāta līderes statusā noslēgs New Project”
19 Dec 2023

Aizvadītajā svētdienā risinājās šī kalendārā gada noslēdzošā jeb septītā kārta 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionātā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Sacensību kopvērtējuma tabulā ar 19 punktiem izvirzījusies pašreizējā titula īpašniece “New Project”, no kuras par punkta tiesu atpaliek “Rīnūži/Grifs AG” un “ASK Kadaga”. Pēc svētku pārtraukuma turnīrs atsāksies nākamā gada 14. janvārī.

Kā vēstīts, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā, kurā piedalās 12 dalībnieces, tiek noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru, noskaidrojot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl sešas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju.

Savukārt sacensību nākamajā etapā katra no šīm sešām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādā veidā noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus. Divas no dalībniecēm startē ārpus konkurences – “Riga FC 2” un “Futbola Parks Academy/LSPA”, kuru mačos neatkarīgi no gala iznākuma rezultāti oficiālajā tabulā tiek atspoguļoti ar šo vienību zaudējumu 0:3.

Pašreizējā līdere “New Project” novembra izskaņā pēc četru uzvaru sērijas pirmo reizi zaudēja punktus, cīnoties neizšķirti 2:2 ar “Industrial Steel Group”, turklāt no zaudējuma izglābās vien 15 sekundes pirms tiesneša beigu svilpes, kad trāpīgs raidījums padevās Danielam Romenskim. Pēc šī neizšķirta “jaunā projekta” spēlētāju spraigā duelī uzveica FK “Ulbroka” (2:0), kā arī atbilstoši sacensību reglamentam guva trīs punktus pret ārpus konkurences startējošo “Riga FC 2”.

Pēdējo trīs kārtu ietvaros nesnauda arī līderes tuvākās konkurentes. “Rīnūži Grifs/AG” pēc panākuma pār “Futbola Parks Academy/LSPA” divos nākamajos mačos demonstrēja teicamu sniegumu uzbrukumā, sagraujot attiecīgi “VP Solar/Ropažu SC” (12:0), kā arī “OSK Ostnieks” (6:0). Cīņa pret ropažniekiem jāatzīmē jo īpaši, jo “Rīnūži/Grifs AG” sastāvā vismaz pa vienam vārtu guvuma realizēja pilnīgi visi deviņi protokolā pieteiktie laukuma spēlētāji. Tikmēr vēl viena līderu pulka dalībniece “ASK Kadaga” pēc piecu uzvaru sērijas decembra sākumā piekāpās “DSV Latvia” (2:6), kam sekoja spraigā duelī kaldināts triumfs pret “Reg Vardy/Anzāģe” – 4:3.

Aiz līderu trijnieka kopvērtējuma tabulā seko pa 15 punktiem savākušās “DSV Latvia” un FK “Ulbroka”, bet vēl desmit punktu robežu izdevies pārsniegt arī “Industrial Steel Group” (11).

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pēc septiņām kārtām priekšgalā arvien atrodas “New Project” snaiperis Žans Borisenoks (9), bet par vienu trāpīgu raidījumu mazāk Artjomam Kozlovskim (“Riga FC 2”).

Kā ziņots, komanda, kas saskaņā ar čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola Pirmās līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola Virslīgā.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
D. Androsov
20
2.
E. Ģēģers
16
3.
M. Smuļko
13
4.
K. Zabarovskis
13
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Ingus Makovskis
Rīnūži
36
Makars Pujacs
Ostnieks
19
Mantas Makutunovicius
Ropaži
33
Dalībnieki
Partneri
Organizatori