Priekšlaikus noskaidrots Rīgas čempionāta spēcīgāko komandu sešinieks
22 Jan 2024

Jaunajā kalendārajā gadā apgriezienus turpina uzņemt 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionāts, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Pirmajā posmā vēl atlicis aizvadīt divas kārtas, bet jau priekšlaikus zināmas visas sešas vienības, kas izšķirošajā etapā turpinās cīņu par medaļām.

Kā ziņots, pirmajā no posmiem 12 dalībnieces aizvada pa vienai spēlei katra ar katru, noskaidrojot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā un vēl sešas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju.

Sacensību nākamajā etapā katra no šīm sešām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, tādā veidā noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus. Šobrīd vietu spēcīgāko sešu komandu pulkā jau garantējušas “New Project” (25), “Rīnūži/Grifs AG” (22), “DSV Latvia” (21), “ASK Kadaga” (21), FK “Ulbroka” (19), kā arī “Riga FC 2”, kas sacensībās startē ārpus konkurences, bet stiprākās grupas cīņās piedalīsies atbilstoši čempionāta nolikuma 4.6 punktam.

Šī gada pirmās divas kārtas kopvērtējuma tabulas vadošās komandas aizvadīja stabili. Pašreizējā līdere “New Project” kaldināja pārliecinošus panākumus pār “ASK Kadaga” (7:0) un “STEEL” (10:4, četri vārti Aleksejam Lavrenovam), savukārt tās tuvākā sekotāja “Rīnūži/Grifs AG”, pateicoties trim Konstantina Zabarovska vārtu guvumiem, ar 10:3 sagrāva “Industrial Steel Group”, kā arī dalīja punktus uz pusēm spraigā cīņā ar FK “Ulbroka” – 3:3. Sekmīgs starts jaunajā gadā arī trešajā vietā esošajiem “DSV Latvia” futbolistiem, svinot uzvaras pret “OSK Ostnieks” (6:3) un “Reg Vardy/Anzāģe” (4:3).

Kā minēts, pirmajā posmā vēl atlicis aizvadīt divas kārtas attiecīgi 28. janvārī un 11. februārī, savukārt izšķirošā etapa izspēle sāksies 18. februārī.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību pārņēmis iepriekš minētais A.Lavrenovs (“New Project”), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis desmit reizes.

Kā ziņots, komanda, kas saskaņā ar čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbol Pirmās līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola Virslīgā.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
D. Androsov
20
2.
E. Ģēģers
16
3.
M. Smuļko
13
4.
K. Zabarovskis
13
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Ingus Makovskis
Rīnūži
36
Makars Pujacs
Ostnieks
19
Mantas Makutunovicius
Ropaži
33
Dalībnieki
Partneri
Organizatori