“New Project” priekšlaikus kļūst par Rīgas čempionāta uzvarētāju
07 Mar 2024

Pēc iepriekšējā nedēļas nogalē izcīnītās uzvaras pār “Rīnūži/Grifs AG” priekšlaikus par 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionāta, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu, kļuvusi “New Project” vienība, kas šajās sacensībās triumfēja arī pērn. Turnīrā vēl jāaizvada divas kārtas, kurās noskaidrosies sudraba un bronzas godalgu ieguvēji.

Kā ziņots, pirmajā no Rīgas čempionāta posmiem 12 dalībnieces aizvadīja pa vienai spēlei katra ar katru, uzzinot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpināja cīņu par medaļām otrā posma A grupā un vēl sešas vienības, kas B apakšgrupā noskaidroja vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju.

Sacensību A grupā nākamā čempione aizvadītajā svētdienā tikās pret savu galveno konkurenti cīņā par turnīra titulu, proti, “Rīnūži/Grifs AG”. Pēdējai, kas tajā brīdī no līderes atpalika piecus punktus, panākuma gadījumā rastos reālas iespējas atlikušajā čempionāta gaitā pacīnīties par vērtīgākā kaluma godalgām, kamēr “jaunā projekta” vīriem uzvara nozīmēja priekšlaikus iegūtas zelta medaļas.

Abpusēji saspringtajā cīniņā “Rīnūži/Grifs AG” pirmā puslaika ietvaros divkārt izvirzījās vadībā, taču sāncenši abas reizes panāca izlīdzinājumu, komandām pārtraukumā dodoties pie rezultāta 2:2. Nākamo 20 minūšu laikā divus vārtus izdevās gūt “New Project” futbolistiem, uz ko pretinieki atbildēja vien ar Roberta Borodas trāpīgo raidījumu priekšpēdējā cīņas sekundē, tādējādi mača kopsummā ar 4:3 triumfējot “New Project”.

Nākamā čempione, kas visu 14 turnīra cīņu gaitā zaudējusi tikai vienu reizi, ar 24 iekrātiem punktiem tādējādi kļuvusi neaizsniedzama pārējām sāncensēm kopvērtējuma tabulā. Iegūt kādu no pārējām medaļām teorētiski vēl joprojām var jebkura no nākamajām četrām A grupas vienībām – vislabākās izredzes šajā ziņā ir “Rīnūži/Grifs AG” (16) un “DSV Latvia” (12), bet teorētiski pirmajā trijniekā vēl var “aizķerties” arī FK “Ulbroka” (10) un “ASK/Kadaga” (9). Atlikusī grupas dalībniece “Riga FC 2”, kā zināms, turnīrā piedalās ārpus konkurences.

Tikmēr B grupā, kur komandas noskaidro vietu izkārtojumu no 7.-12. pozīcijai, kā arī “Cerību kausa” ieguvēju, priekšgalā konkurentēm atrodas “Industrial Steel Group” (19), kuras statusu vairāk vai mazāk reāli var apdraudēt tikai “OSK Ostnieks” (16). Pa 13 punktiem šeit savākušas “Reg Vardy/Anzāģe” un “VP Solar/Ropažu SC”, astoņi punkti “STEEL”, kamēr “Futbola Parks Academy/LSPA” čempionātā piedalās ārpus konkurences.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā priekšgalā ar 17 gūtiem vārtiem ir Dmitro Androsovs (“Industrial Steel Group”), kamēr 15 trāpīgi raidījumi Elmāram Ģēģerim (“Riga FC 2”).

Turnīra atlikušo kārtu spēles tiks aizvadītas 10. un 17. martā.

Kā ziņots, “New Project”, kas saskaņā ar čempionāta rezultātiem ieņēmusi pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbol Pirmās līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola Virslīgā.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
D. Androsov
20
2.
E. Ģēģers
16
3.
M. Smuļko
13
4.
K. Zabarovskis
13
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Ingus Makovskis
Rīnūži
36
Makars Pujacs
Ostnieks
19
Mantas Makutunovicius
Ropaži
33
Dalībnieki
Partneri
Organizatori