Maijā startēs tradicionālais Rīgas futbola čempionāts
03 May 2022

Šā gada 11. maijā Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos startēs Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais tradicionālais Rīgas futbola čempionāts, kas notiks ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Laika periodā līdz 18. septembrim desmit turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risināsies kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo čempionātu dalībnieku pulkā notikušas vairākas ievērojamas izmaiņas – šogad nestartēs divas pagājušās vasaras spēcīgākās vienības, proti, “Babītes” SK un FK “Jūrnieks” (abas šosezon spēlē Otrajā līgā), kamēr bronzas godalgu ieguvēja FK “BEITAR” būs pārstāvēta ar Latvijas čempionāta Otrās līgas komandas fārmklubu. Līdzīgi kā 2021. gadā sacensībās piedalīsies SK “Kengaroos”, JRFPC “Upesciema Warriors” (iepriekš SK “Upesciems”), Rīgas Tehniskā Universitāte, “Riga United” FC un “ASK Kadaga”, savukārt Rīgas čempionātā debitēs “FK “Olaine/FK Union”, FK “PPK/Betsafe”, JFK “Daugava” un Latvijas čempionāta Pirmās līgas vienības JDFS “Alberts” fārmklubs.

No pērnās vasaras dalībniecēm šogad bez jau minētajām “Babītes” SK un FK “Jūrnieks” laukumā neredzēsim arī FS “Rakari” un FK “Kuivižu Spartaks” komandas.

Turnīrā, kā ierasts, drīkstēs piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt Rīgas futbola čempionāta un Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi.

Rīgas čempionātam komandas drīkstēs pieteikt tikai LFF reģistrētos spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk), bet aizliegts piedalīties futbolistiem, kuri pieteikti Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās, izņemot fārmklubus, kā arī Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Sacensību jaunā sezona tiks atklāta 11. maijā, kad Salaspils stadionā plkst.21.00 spēkosies SK “Kengaroos” un JRFPC “Upesciema Warriors”.

Reklāma
Zibensziņas
Svinīgā apbalvošana - pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā
Spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 2.septembrim
Rezultatīvākie
1.
M. Ē. Veckāgans
17
2.
J. Pakalns
17
3.
A. Pavlovskis
11
4.
S. Švāns
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori