Rīgas čempionātu ar divām uzvarām sāk JDFS “Alberts-2”
24 May 2022

Šā gada 11. maijā Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos startēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais tradicionālais Rīgas futbola čempionāts, kas notiek ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Šobrīd turnīrā aizvadītas divas kārtas, pēc kurām līderpozīcijā atrodas abos mačos uzvaras izcīnījusī JDFS “Alberts-2”.

Kā vēstīts, šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu turnīra.

Pirmo nedēļu laikā vissekmīgāk turnīru sākusi JDFS “Alberts-2” vienība (6), kas vienīgā spējusi nezaudēt punktus aizvadītajos mačos – pašreizējā līdere, pateicoties diviem Markusa Jonāna vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:1 pārspēja “Riga United” FC, kā arī ar minimālu 2:1 pieveica “FK “Olaine/FK Union”.

Četrus no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem iekrājušas ASK “Kadaga” un FK “PPK/Betsafe”. Pirmā cīnījās neizšķirti ar “Riga United” FC (1:1) un uzveica Rīgas Tehnisko Universitāti (2:1), kamēr FK “PPK/Betsafe” slēdza “miera līgumu” duelī ar JFK “Daugava” (2:2), kā arī sarūgtināja JRFPC “Upesciema Warriors” – 1:0.

Trīs punktus pēc diviem apļiem ieguvušas JRFPC “Upesciema Warriors”, FK “Olaine/FK Union” un SK “Kengaroos”, divus JFK “Daugava”, pa vienam FK “Beitar-2” un “Riga United” FC, savukārt bez punktiem cīnās vienīgi Rīgas Tehniskā Universitāte.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā priekšgalā šobrīd atrodas pa divām reizēm sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušie M.Jonāns un Ilmārs Labuds (FK “PPK/Betsafe”).

Kā ziņots, Rīgas čempionātam komandas drīkst pieteikt tikai LFF reģistrētos spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk), bet aizliegts piedalīties futbolistiem, kuri pieteikti Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās, izņemot fārmklubus, kā arī Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Reklāma
Zibensziņas
Svinīgā apbalvošana - pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā
Spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 2.septembrim
Rezultatīvākie
1.
M. Ē. Veckāgans
17
2.
J. Pakalns
17
3.
A. Pavlovskis
11
4.
S. Švāns
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori