Rīgas čempionāts ieiet finiša taisnē, apbalvošana – 25. septembrī
09 Sep 2022

Nedaudz vairāk par divām kalendārajām nedēļām atlicis aizvadīt Latvijas galvaspilsētas reģiona stadionos un laukumos notiekošajā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionātā. Sacensību izskaņā reālas izredzes iegūt zelta godalgas joprojām saglabā četras komandas, bet turnīra svinīgā apbalvošana plānota uzreiz pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā.

Kā vēstīts, turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu spēkošanās.

Rīgas čempionātā vēl jāizspēlē astoņi mači, un seši no tiem notiks ar kādas no vadošā kvarteta dalībnieces piedalīšanos. Patlaban ar 33 iekrātiem punktiem kopvērtējuma līderes statusā atrodas FK “Olaine/FK Union”, kas pēdējo divarpus nedēļu laikā laukumā devās trīskārt, izcīnot divas uzvaras. Olainieši pārliecinoši sagrāva “Riga United” FC (8:0, pieci vārti Mārcim Skujam), “sausā” atstāja arī “ASK Kadaga” (3:0), kā arī piekāpās JFK “Daugava” – 0:3.

Punkta atstatumā aiz līderes tabulā ierindojas JDFS “Alberts-2” un FK “PPK/Betsafe”, kas minētajā laika periodā cīnījās mainīgām, bet pārsvarā pozitīvām sekmēm. Pirmā kaldināja trīs pārliecinošus panākumus pēc kārtas mačos ar JRFPC “Upesciema Warriors” (4:0), “Riga United” FC (8:0 un “hat-trick” Jānim Pakalnam) un “ASK Kadaga” (7:2, trīs vārti Mārtiņam Ērikam Veckāganam), savukārt pēc tam piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret vienu no tiešajām konkurentēm FK “Beitar-2” (2:6), uzvarētāju rindās trīskārt precīzam esot Mihailam Skuratovičam. Savukārt FK “PPK/Betsafe” guva virsroku abos mačos – 2:1 pār SK “Kengaroos” un 2:0 duelī ar “Riga United” FC.

Šobrīd ceturtajā vietā esošā FK “Beitar-2” (30) bez jau pieminētās uzvaras pār “albertiešiem” kaldināja panākumus cīņās pret ASK “Kadaga” (4:1) un SK “Kengaroos” (5:4).

Kā minēts, vadošās četras komandas tabulā izkārtojušās trīs punktu intervālā, un teorētiskas izredzes iegūt zelta godalgas saglabā ikviena no tām. Vislabākajā situācijā šobrīd “uz papīra” atrodas JDFS “Alberts-2”, kurai palikuši divi mači ar kopvērtējuma lejasdaļas sāncensēm, tāpat divas spēles jāaizvada FK “PPK/Betsafe”, taču viena no tām būs pret pašreizējo līderi FK “Olaine/FK Union”, kurai šis ir vienīgais atlikušais duelis turnīrā. Pie neveiksmīga konkurentu snieguma labas cerības iegūt vērtīgākā cēlmetāla apbalvojumus saglabā FK “Beitar-2”, kurai laukumā jādodas divas reizes un tajās jātiekas ar tabulas 9. un 10. vietas īpašniecēm, proti, “Riga United” FC un Rīgas Tehnisko Universitāti.

Ļoti iespējams, ka čempions noskaidrosies sacensību noslēdzošajā dienā 25. septembrī nesen atklātajā LNK Sporta Parkā, kur tiksies “PPK/Betsafe” un Rīgas Tehniskā Universitāte. Uzreiz pēc šī mača plānota oficiālā apbalvošanas ceremonija. Atgādināsim, ka šajā dienā noslēdzošo spēli UEFA Nāciju līgas ietvaros aizvadīs arī Latvijas izlase, kas izbraukumā spēkosies ar Andoru.

Tāpat jāatzīmē, ka iezīmējies stabils pretendents uz čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu - konkurentiem priekšgalā šajā statistikas rādītājā atrodas 17 vārtus guvušais J.Pakalns.

Reklāma
Zibensziņas
Svinīgā apbalvošana - pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā
Spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 2.septembrim
Rezultatīvākie
1.
M. Ē. Veckāgans
17
2.
J. Pakalns
17
3.
A. Pavlovskis
11
4.
S. Švāns
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori