Rīgu 3. līgas finālturnīrā pārstāvēs FK “PPK/Betsafe” un JDFS “Alberts-2”
27 Sep 2022

Svētdien, 25. septembrī, noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā uzreiz pēc sacensību pēdējā mača LNK Sporta Parkā tika sveikti visi turnīra laureāti, tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā iegūstot abām spēcīgākajām komandām – FK “PPK/Betsafe” un JDFS “Alberts-2”.

Kā vēstīts, Rīgas čempionāts līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinājās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidroja pēc divu riņķu spēkošanās.

Sacensību noslēdzošajā dienā – 25. septembrī – LNK Sporta Parkā risinājās turnīra pēdējā spēle, kurā FK “PPK/Betsafe” cīņā pret vienu no turnīra tabulas lejasgala vienībām – Rīgas Tehnisko Universitāti – bija nepieciešams izcīnīt uzvaru, lai iegūtu pirmo vietu. Mača likteni izšķīra neilgi pēc otrā puslaika sākuma gūtie Artjoma Korotkeviča gūtie vārti, ļaujot “PPK/Betsafe” kaldināt panākumu ar minimālu 1:0 handikapu un līdz ar to arī nodrošinot Rīgas čempionāta zelta medaļas.

Turnīra izskaņā gan “PPK/Betsafe”, gan JDFS “Alberts-2” ieguva vienādu punktu skaitu, proti 38, un kaut arī abos savstarpējos dueļos pārāki bija “albertieši”, priekšrocību atbilstoši čempionāta nolikumam ieguva “PPK/Betsafe”, ņemot vērā to, ka JDFS “Alberts-2” sacensību gaitā saņēma tehnisko zaudējumu cīņā ar FK “Olaine/FK Union”. Neraugoties uz to, kā minēts, abas komandas ieguva tiesības pārstāvēt galvaspilsētu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Divu punktu atstatumā aiz līderu dueta kopvērtējumā finišēja bronzas medaļniece FK “Beitar-2” (36), kamēr iepriekš pieminētā FK “Olaine/FK Union” sacensības pabeidza ceturtajā pozīcijā, sakrājot 33 punktus.

Uzreiz pēc noslēdzošā čempionāta cīniņā svinīgajā apbalvošanas ceremonijā organizatori sveica visus turnīra laureātus, veltot gaviļniekiem kausus, medaļas, kā arī sacensību atbalstītāju “SPLAT”, veikala “Komanda” un sporta bāra “Beerhouse N1” sarūpētās dāvanas. Tāpat tika sumināti labākie individuālajās nominācijās, kur balvas saņēma abu spēcīgāko vienību pārstāvji.

Par labāko aizsargu tika atzīts Ilmārs Labuts (“PPK/ Betsafe”), vērtīgākā pussarga balvu saņēma viņa komandas biedrs Ainārs Daudziešans, bet par labāko treneri organizatori atzina Juriju Žigajevu (“PPK/Betsafe”). Tikmēr atlikušajās nominācijās dominēja “albertieši” – labākais vārtsargs Arturs Arnolds Oļesovs, prasmīgākais uzbrucējs Jānis Pakalns, bet vērtīgākais spēlētājs attiecīgi Mārtiņš Ēriks Veckāgans. Abi pēdējie kļuva par turnīra rezultatīvākajiem futbolistiem, katram sarūgtinot sāncenšu vārtsargus pa 17 reizēm. “Fair Play” balvu saņēma ASK “Kadaga”.

Reklāma
Zibensziņas
Svinīgā apbalvošana - pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā
Spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 2.septembrim
Rezultatīvākie
1.
M. Ē. Veckāgans
17
2.
J. Pakalns
17
3.
A. Pavlovskis
11
4.
S. Švāns
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori