Rīgas minifutbola čempionātā startēs 12 komandas
01 Jun 2022

Šā gada 13. jūnijā RTU stadionā Pārdaugavā (Daugavgrīvas iela 56a) startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts, kurā startēs 12 dalībnieces.

Kā vēstīts, turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši vēlāk) un pieteikumos aizliegts iekļaut Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko līgu futbolistus, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālo spēli šī gada sezonā.

Tāpat nav atļauts pieteikt spēlētājus, kuri aizvadījuši vismaz vienu spēli šī gada Latvijas Pirmās un Otrās līgas čempionātā, līdzīgs ierobežojums attiecas arī uz Latvijas vai citu valstu spēcīgāko telpu futbola līgu futbolistiem, izņemot kopskaitā divus spēlētājus katras komandas pieteikumā. Iepriekš minētie ierobežojumi neattiecas uz spēlētājiem, kuri dzimuši 1987. gadā vai agrāk.

Salīdzinoši ar iepriekšējām sezonām mainīts turnīra formāts, garantējot dalībniecēm 11 spēles iepriekšējos gados ierasto 9-10 maču vietā. Sacensību gaitā uzvarētājs un medaļu ieguvējas tiks noskaidrots pēc viena riņķa turnīra, katrai dalībniecei pa reizei spēkojoties ar katru pēc līgas formāta.

No pērnās sezonas vienībām dalībnieču pulkā redzēsim zelta un sudraba godalgu ieguvējas, proti, “New Project” un “OSK Ostnieks”, kā arī “FREE”, “DSV Latvia”, FC “Raita”, “Industrial Steel Group”, “Baltic International Bank” (BIB), “ASK Kadaga” un FC “Jaunība”. Savukārt trīs komandas debitēs šīs vasaras sacensībās – SK “Imanta”, AC “Jules Verne” un “Mārupes SC-2”.

Kā ziņots, visas spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 29. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 30.jūnijam
Rezultatīvākie
1.
A. Baklanovs
21
2.
V. Ziļs
12
3.
A. Ibragimovs
10
4.
M. Smuļko
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori