Noslēgumam tuvojas Rīgas minifutbola čempionāts
12 Aug 2022

Vairs tikai divas kārtas atlicis aizvadīt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā un Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajā “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātā. Ar vienādu izcīnīto punktu skaitu – 23 – kopvērtējuma tabulas priekšgalā arvien atrodas FC “Raita” un “Industrial Steel Group”.

Kā ziņots, šajā sezonā dalībnieces ierastos 9-10 maču vietā aizvada 11 spēles, uzvarētāju un medaļu ieguvējas noskaidrojot pēc viena riņķa turnīra, katrai dalībniecei pa reizei spēkojoties ar katru pēc līgas formāta.

Abas sacensību līderes iepriekšējās trīs kārtas aizvadīja ar identisku bilanci, sāncenses pārspējot divos mačos un vienu reizi cīnoties neizšķirti. FC “Raita” vīri ar rezultātu 5:1 pārspēja vienu no tabulas lejasgala vienībām AC “Jules Vernes”, spraigā duelī ar 2:1 pārvarēja arī OSK “Ostnieks” pretestību, savukārt spēlē ar trešajā pozīcijā esošo “New Project” dalīja punktus uz pusēm – 1:1.

Arī “Industrial Steel Group” futbolisti spēli pret “jaunā projekta” pārstāvjiem noslēdza neizšķirti (0:0), taču divos nākamajos cīniņos kaldināja panākumus – 2:1 pār “Mārupes SC-2” un 7:0 mačā pret SK “Imanta”. Pēdējā no šiem dueļiem pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva uzreiz trīs spēlētāji – Aleksandrs Samoiļenko, Vladislavs Maliņš un Romāns Tepo.

Pašreizējās līderu dueta dalībnieces ir galvenās pretendentes uz zelta godalgām, un ļoti ticams, ka minifutbola čempionāta liktenis varētu izšķirties noslēdzošās kārtas cīņā 29. augustā, kad tās tiksies savā starpā. Pie labvēlīgas apstākļu sakritības šajā cīņā vēl var iejaukties arī “New Project” (20), kas no abām konkurentēm atpaliek par trim punktiem. Bez minētajiem neizšķirtiem pret sāncensēm “New Project” aizvadīto trīs kārtu laikā vēl arī guva virsroku mačā pret “FREE”, pārspējot sāncenšus ar rezultātu 3:0.

No pārējām sacensību dalībniecēm uz medaļām vēl pretendēt var vienīgi ceturtajā vietā esošā “DSV Latvia” (18), bet jau divu nākamo pozīciju īpašnieces tabulā – “FREE” (14) un OSK “Ostnieks” (13) – pakāpties augstāk par ceturto vietu nevar vairs pat teorētiski.

Minifutbola čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām pārliecinoši atrodas 19 reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušais Andrejs Baklanovs (FC “Raita”), kurš visticamāk savu priekšrocību atlikušajās divās turnīra kārtās nosargās veiksmīgi.

Kā ziņots, visas spēles notiek pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 29. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 30.jūnijam
Rezultatīvākie
1.
A. Baklanovs
21
2.
V. Ziļs
12
3.
A. Ibragimovs
10
4.
M. Smuļko
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori