Rīgas minifutbola čempionātā triumfē FC “Raita”
01 Sep 2022

Šo pirmdien ar četrām noslēdzošās kārtas spēlēm RTU stadionā finišēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. Zelta medaļas pašā sacensību izskaņā nodrošināja FC “Raita”, otro vietu ieguva “New Project”, bet bronzas godalgas – “Industrial Steel Group”.

Kā ziņots, dalībnieces šajā sezonā uzvarētāju un medaļu ieguvējas noskaidroja pēc viena riņķa turnīra, katrai komandai pa reizei spēkojoties ar katru pēc līgas formāta.

Būtisku ietekmi uz potenciālo medaļu sadalījumu turnīra galotnē atstāja “Mārupes SC-2” komandas diskvalifikācija pēc 22. augusta spēlēm – tā rezultātā reālas izredzes uz pirmo vietu ieguva “New Project”, kas iepriekš čempionāta gaitā bija zaudējusi mārupiešiem, savukārt cita zelta godalgu tīkotāja “Industrial Steel Group” pie šāda scenārija saglabāja teorētiskas izredzes paspēkoties vien par sudraba medaļām.

Nākamajai čempionei FC “Raita’ šīs pirmdienas sacensību centrālajā duelī ar “Industrial Steel Group” derēja tikai un vienīgi uzvara – pretējā gadījumā zelta godalgas iegūtu “New Project” vīri. Šo maču klātienē vēroja ap 200 skatītāju, un redzētais laukumā nelika vilties – spraigā bezkompromisa cīņā ar minimālu 1:0 pārsvaru triumfēja FC “Raita”, izšķirošos vārtus gūstot Andrejam Baklanovam, kurš ar kopumā 21 trāpīgu raidījumu kļuva par minifutbola čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un organizatoru vērtējumā ieguva arī turnīra vērtīgākā futbolista balvu.

FC “Raita” sacensību noslēgumā ieguva tikpat punktus, cik “New Project” (29), bet labākas gūto un zaudēto vārtu starpības dēļ (savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti) priekšrocību ieguva “Raita” – “+48” pret “+33”. “New Project” futbolisti turnīru pabeidza jau nedēļu iepriekš ar 3:1 panākumu pār “DSV Latvia”, savukārt “Industrial Steel Group” finišēja ar 23 punktiem, iegūstot bronzas godalgas. Punkta atstatumā aiz godalgoto vietu pjedestāla minifutbola sacensības noslēdza “FREE” (22), kas pateicoties četriem Marka Smuļko vārtu guvumiem, ar 11:0 sagrāva SK “Imanta”.

Uzreiz pēc sacensību pēdējām spēlēm risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, labākajām trim komandām saņemot kausus, medaļas un turnīra atbalstītāju - “SPLAT” un “Komanda” - sarūpētās dāvanas, kā arī visām dalībniecēm iegūstot dāvanu kartes sporta bāra “Beerhouse N1” apmeklējumam.

Tāpat tika sveikti laureāti individuālajās nominācijās – kā minēts par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts A.Baklanovs, labākā aizsarga trofeju nopelnīja viņa komandas biedrs Igors Lapkovskis, vērtīgākā pussarga balvu ieguva cits FC “Raita” spēlētājs Artjoms Koļesņikovs, kamēr labākā trenera godu organizatori atvēlēja čempionu pārstāvim Jurijam Plepim.

Kā minifutbola turnīra prasmīgākais vārtsargs tika nominēts Germans Māliņš (“Industrial Steel Group”), labākā uzbrucēja trofeju saņēma Vitālijs Ziļs (“New Project”), bet “Fair Play” balvu saņēma FC “Jaunība”, kas turnīra gaitā saņēma vien trīs brīdinājumus.

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 30.jūnijam
Rezultatīvākie
1.
A. Baklanovs
21
2.
V. Ziļs
12
3.
A. Ibragimovs
10
4.
M. Smuļko
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Maksims Kravčenko
Jules Verne
27
Dalībnieki
Partneri
Organizatori