Rīgas minifutbola čempionātā startēs 18 komandas
19 May 2023

Nākamo pirmdien, 22. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā (Daugavgrīvas iela 56a) startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts, kurā šogad startēs par sešām (!) dalībniecēm vairāk nekā pērn, proti, 12 komandas.

Kā ziņots, turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk) un pieteikumos aizliegts iekļaut Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko līgu futbolistus, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2023. gada sezonā.

Turnīra komandā arī nedrīkst būt iekļauti spēlētāji, kuri aizvadījuši vismaz vienu maču šī gada Latvijas Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās, kā arī Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko telpu futbola līgu spēlētāji, kuri piedalījušies vismaz vienā oficiālā spēlē 2022./2023. gada sezonā, izņemot kopskaitā četrus spēlētājus katras komandas pieteikumā (vismaz diviem ir jābūt dzimušiem periodā starp 1984. un 1988. gadu) vai trīs spēlētājus katras komandas pieteikumā (vismaz vienam ir jābūt dzimušam starp 2004. un 2007. gadu). Iepriekš minētie ierobežojumi neattiecas uz spēlētājiem, kuri dzimuši 1983. gadā un agrāk.

Tāpat jāatzīmē, ka turnīra komandā drīkst piedalīties spēlētāji, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2023. gada sezonā Latvijas Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās, kā arī Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko līgu pārstāvji, kuri laukumā devušiesm vismaz vienā oficiālajā spēlē šajā sezonā pie nosacījuma, ka viņi dzimuši 1988. gadā un agrāk.

Sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena riņķa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Sacensību izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot “Cerību kausu” ieguvēju.

A grupā spēkosies “New Project”, FREE, FC “Jaunība”, AC “Jules Verne”, SK “Imanta”, JUVS, “SK-Tornada”, “SQUAD” un “HYDRO”, kamēr B grupā ielozētas FC “Raita”, “Industrial Steel Group”, OSK “Ostnieks”, “DSV Latvia”, “ASK Kadaga”, FC “Caramba Riga”, FK “02 Impakt”, FC “Riga Titanz” un SC “Vangaži”.

Kā ziņots, visas spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 28. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas minifutbola čempionātā triumfē FC “Raita”
Rezultatīvākie
1.
A. Lavrenovs
19
2.
V. Askerovs
17
3.
Ņ. Ivanovs
14
4.
M. Smuļko
12
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori