Pirmajā posmā vispārliecinošāk startē jūrmalnieki
14 Dec 2023

Aizvadītajā svētdienā, 10. decembrī, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF), Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā 2023./2024. gada Latvijas Veterānu (40+) čempionāta telpu futbolā pirmais sabraukums. Vislabāko sniegumu desmit dalībnieču konkurencē demonstrēja “Jūrmala” vienība, savā apakšgrupā uzvarot visas četras cīņas. Jāpiebilst, ka jūrmalnieki iepriekš triumfēja arī Aizkrauklē notikušajā kausa izcīņas turnīrā.

Kā iepriekš vēstīts, turnīra dalībnieces atbilstoši kausa sacensībās uzrādītajiem rezultātiem tika sadalītas A un B apakšgrupās. A grupā “Jūrmala” vecmeistari uzvarēja visās četrās cīņās, ne reizi neielaižot bumbu savos vārtos (vārtu attiecība 14-0!), turklāt apakšgrupas pastarīti “Ķekavas novads” sagraujot ar 9:0. Ar deviņiem izcīnītiem punktiem otro vietu ieņēma “ASK Kadaga”, atstājot aiz sevis Aizkraukles “SAMGUS” (6), “Sigulda” (3) un jau pieminēto “Ķekavas novads” vienību, kas punktus gūt nespēja.

Tikmēr B grupā desmit no maksimāli 12 iespējamajiem punktiem iekrāja “DSV Latvia”, vienīgo reizi zaudējot punktus mačā pret otrajā pozīcijā finišējušo “FK 02” (8), kur tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts – 1:1. Trešajā vietā finišēja pabeidza FK “Viesulis” (7), bet divās noslēdzošajās tabulas ailītēs izkārtojās attiecīgi Ludzas “Latgols” (3) un “FREE” (0).

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju pēc pirmā sabraukuma kļuvis Guntis Gabrāns (“ASK Kadaga”), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtināja sešas reizes, bet visvairāk vārtus – 14 – šajā posmā guva iepriekš minētā “Jūrmala” komanda.

Kopvērtējuma tabulā tādējādi ar pieciem punktiem priekšgalā izvirzījušās “Jūrmala” un “DSV Latvia”, četrus punktus iekrājušas abu grupu otro vietu īpašnieces, proti, “ASK Kadaga” un FK “02”. Atbilstoši sacensību reglamentam nākamais posms būs jāizlaiž ne tikai divām vājākajām vienībām (“FREE” un “Ķekavas novads”), bet arī astotajai spēcīgākajai komandai Ludzas “Latgols”, jo dalību nākamajā sabraukumā apstiprinājušas arī “Sportima”, “SLV Pluss” un “Olaines Futbola veterānu klubs”.

Tādējādi čempionāta nākamajā sabraukumā, kas plānots 7. janvārī, A grupā startēs “Jūrmala”, “FK 02”, “SAMGUS”, “Sportima” un “SLV Pluss”, bet B apakšgrupā spēkosies “DSV Latvia”, “ASK Kadaga”, FK “Viesulis”, “Sigulda” un “Olaines Futbola veterānu klubs”.

Kā vēstīts, Latvijas čempionāta ietvaros pēc janvāra posma nākamais sabraukums notiks 4. februārī, bet finālturnīrā, kas plānots 24. martā, piecas labākās vienības, ņemot līdzi kvalifikācijas sabraukumos iekrātos kopvērtējuma punktus, cīnīsies par medaļām, savukārt nākamās piecas analoģiskā veidā noskaidros “Cerību” kausa ieguvēju. Trīs labākās komandas un “Cerību” kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Reklāma
Zibensziņas
Otro sezonu DSV Latvija uzvar Latvijas Veterānu (40+) čempionātā telpu futbolā
2023.gada Latvijas Veterānu (40+) kausā telpu futbolā triumfē “Jūrmala”
Rezultatīvākie
1.
G. Gabrāns
16
2.
V. Laužels
14
3.
M. Skuratovičs
12
4.
V. Golubeckijs
9
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori