Sācies Rīgas čempionāta izšķirošais etaps
15 Feb 2023

“SYNOTtip” 2022./2023. gada Rīgas telpu futbola čempionātā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu, startējis otrais jeb izšķirošais etaps, kur sacensību dalībnieces noskaidros gan medaļu sadalījumu, gan “Cerību kausa” ieguvēju.

Kā minēts, Rīgas čempionāta uzvarētāji un laureāti tiek noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru, noskaidrojot piecas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl piecas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 6.-10., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju.

Turnīra pašreizējā etapā katra no šīm piecām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Visas turnīra cīņas notiek Rīgas 49. vidusskolas parketa zālē.

Sacensību A apakšgrupā, kur piecas spēcīgākās vienības cīnās par godalgotajām vietām, šobrīd līderes statusu ieņem “New Project” (13), kas jau pirmajā etapā pieteica sevi kā vienu no galvenajām favorītēm uz zelta medaļām. “Jaunā projekta” futbolisti pēc iepriekšējā posma noslēgšanas ar pārliecinošu sagrāvi pār “DSV Latvia” (12:2) A grupas dueļus sāka ar revanšu pret “Reg Vardy/Anzāģe” (3:1), kurai iepriekš piekāpās pirmajā posmā, kā arī spēlējot neizšķirti ar “Futbola Parks Academy/LSPA” – 1:1.

Par četriem punktiem no līderes atpaliek “Industrial Steel Group” (8), kas spraigā cīņā atspēlējās no nelabvēlīgā 0:2 un slēdza “miera līgumu” 2:2 cīņā ar FK “Beitar/Petrow” (abus vārtus pēdējiem guva Ņikita Lazarenko). FK “Beitar” citā mačā futbolisti cīnījās neizšķirti arī pret “Futbola Parks Academy/LSPA” (3:3), nenoturot minimālu pārsvaru 3:2, kad aptuveni minūti pirms tiesneša beigu svilpes izlīdzinājumu panāca Aigars Caics.

A grupas tabulā aiz abām līderēm ar sešiem iekrātiem punktiem seko FK “Beitar/Petrow” un “Reg Vardy/Anzāģe”, kamēr trīs punkti - “Futbola Parks Academy/LSPA” vienībai.

Tikmēr B apakšgrupā, kur piecas atlikušās dalībnieces sadala vietu izkārtojumu no 6.-10. pozīcijai, kā arī noskaidro “Cerību” kausa ieguvēju, šobrīd ar 13 punktiem kopvērtējumā priekšgalā konkurentēm atrodas “DSV Latvia”. Līdere otro etapu sāka ar mainīgām sekmēm, piekāpjoties “Ulbroka-Eurologi/GiftPrint.lv” (0:1), kā arī ar identisku rezultātu pieveicot “USB/Ropaži”.

Deviņus punktus šajā grupā iekrājusi “Rīnūži/Grifs AG”, septiņus “Ulbroka-Eurologi/GiftPrint.lv”, bet abās noslēdzošajās pozīcijās ierindojas attiecīgi “Napalm” (5) un “USB/Ropaži” (4).

Rezultatīvāko spēlētāju sarasta priekšgalā izvirzījies jauns līderis – deviņas reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušais Ņ.Lazarenko no FK “Beitar/Petrow”.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas telpu futbola čempionātā triumfē “New Project”
Rezultatīvākie
1.
Ņ. Lazarenko
12
2.
A. Caics
10
3.
M. Ziļs
9
4.
A. Troickis
8
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori