Rīgas telpu futbola čempionātā triumfē “New Project”
15 Mar 2023

“SYNOTtip” 2022./2023. gada Rīgas telpu futbola čempionātā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu, triumfējusi “New Project” vienība, neraugoties uz iepriekšējā svētdienā noslēdzošajā kārtā piedzīvoto zaudējumu. Sudraba godalgas izcīnīja “Industrial Steel Group”, bet godpilnajā trešajā vietā sacensības pabeidza FK “Beitar/Petrow”.

Kā minēts, Rīgas čempionāta uzvarētāji un laureāti tika noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru, noskaidrojot piecas spēcīgākās dalībnieces, kas turpināja cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl piecas vienības, kas noskaidroja vietu sadalījumu no 6.-10., kā arī “Cerību kausa” ieguvēju. Visas turnīra cīņas tika aizvadītas Rīgas 49. vidusskolas parketa zālē.

Sacensību A apakšgrupā, kur piecas spēcīgākās vienības cīnījās par godalgotajām vietām, nākamā čempione “New Project” (16) priekšlaikus zelta godalgas garantēja jau pēc priekšpēdējā kārtā kaldinātā panākuma pār “Industrial Steel Group” (4:1). Svētdien notikušais noslēdzošais sacensību līderu duelis pret FK “Beitar/Petrow” vairs nekādā veidā nevarēja ietekmēt zelta medaļu likteni, “New Project” vienībai piedzīvojot vien otro zaudējumu visa turnīra ietvaros – 1:5. Trīs vārtus uzvarētāju sastāvā šajā cīņā guva Andrejs Jēgers, bet divus Ņikita Lazarenko, kurš ar kopumā 12 trāpīgiem raidījumiem kļuva par čempionāta rezultatīvāko futbolistu.

Gan “Industrial Steel Group”, gan FK “Beitar/Petrow” sacensībās finišēja ar 12 iekrātiem punktiem, bet labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ (4:3 un 2:2) priekšrocību cīņā par otro vietu ieguva “Industrial Steel Group”, kas noslēdzošajā kārtā ar 5:3 uzveica vēl vienu medaļu tīkotāju “Reg Vardy/Anzāģe” (7), atstājot to ceturtajā pozīcijā. Tikmēr A grupas pēdējā jeb piektajā pozīcijā ierindojās “Futbola Parks Academy/LSPA” (5).

Tikmēr B apakšgrupā, kur piecas atlikušās dalībnieces sadalīja vietu izkārtojumu no 6.-10. pozīcijai, kopvērtējuma priekšgalā konkurentēm finišēja “DSV Latvia” (17), kas pēdējā kārtā cīnījās neizšķirti 1:1 ar otrajā vietā palikušo “Rīnūži/Grifs AG” (14), tādējādi iegūstot “Cerību Kausa” trofeju. Nākamajās grupas pozīcijās izkārtojās attiecīgi “Ulbroka-Eurologi/GiftPrint.lv” (11), “Napalm” (8) un “USB/Ropaži” (4).

Uzreiz pēc noslēdzošās kārtas spēlēm svētdien Rīgas 49. vidusskolā risinājās svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija. Ar kausu un medaļām tika sveiktas trīs labākās turnīra vienības, “Cerību Kausa” trofeju ieguva “DSV Latvia”, tāpat tika sumināti laureāti individuālajās nominācijās. Par labāko turnīra spēlētāju tika atzīts čempionu pārstāvis Aleksejs Lavrenovs, meistarīgākā vārtsarga tituls viņa komandas biedram Aivim Poklikajevam, savukārt labākā trenera gods – “New Project” pārstāvim Aleksandram Osinam.

Tāpat tika sveikts rezultatīvākais čempionāta spēlētājs Ņ.Lazarenko un simpātiju balvas ieguvējs Toms Lamša (“Industrial Steel Group”), kamēr “Fair Play” nominācijā uzvarēja “DSV Latvia”, kas sacensību ietvaros nopelnīja vienu noraidījumu un piecus brīdinājumus. Laureāti ieguva savā rīcībā dāvanu kartes no sporta bāra “Beerhouse Nr.1”, bet pilnīgi visi dalībnieki – turnīra partneru “SPLAT” un “Red Bull” sarūpētās dāvanas.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas telpu futbola čempionātā triumfē “New Project”
Rezultatīvākie
1.
Ņ. Lazarenko
12
2.
A. Caics
10
3.
M. Ziļs
9
4.
A. Troickis
8
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Gvido Ķikāns
Reg Vardy
45
Dalībnieki
Partneri
Organizatori