Par “Sportland” Latvijas kausa ieguvējiem kļūst “Riga BSC”
20 Jul 2023

Par Latvijas kausa ieguvējiem pludmales futbolā kļuvusi “Riga BSC” vienība, kas finālā ar rezultātu 6:1 pārspēja “BFS Atlas / Ropaži SC”, savukārt trešo vietu ieguva “New Project”.

“Sportland” Latvijas kausa izcīņa notika divas dienas – 15. un 16.jūlijā, pludmales futbola cienītājiem pazīstamajā un ierastajā Majoru pludmalē Jūrmalā. Pavisam kausa izcīņai pieteicās septiņas komandas, kas vispirms, pirmajā cīņu dienā, aizvadīja viena apļa turnīru ar saīsinātu spēles laiku, bet otrajā dienā – izslēgšanas spēļu mačus.

Jau priekšsacīkstēs savu favorītu statusu apliecināja “Riga BSC”, kas ar četrām uzvarām un diviem neizšķirtiem pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu, tādējādi garantējot sev vietu pusfinālā.

Otro vietu nedaudz negaidīti ieguva Pāvilostas vienība, bet tikai sesto – vēlākie finālisti “BFS Atlas / Ropaži SC”.

Kausa izcīņas otrā diena sākās ar ceturtdaļfināla kārtu, kurā pirmās dienas nosacīti vājākā komanda “Rava Pluss” no tālākām cīņām “izsita” Pāvilostu (3:2), “BFS Atlas / Ropaži SC” pārliecinoši (6:0) pārspēja “PFD”, kā arī “New Project” ar 7:1 pieveica “Beerhouse No1”.

Pusfinālos “Riga BSC” ar 4:0 pārspēja “New Project”, bet “BFS Atlas / Ropaži” ar minimālu pārsvaru – 2:1 – tomēr guva virsroku pār “Rava Pluss”.

Spēlē par trešo vietu “New Project”, pa diviem vārtiem gūstot Sergejam Oleškovam un Aleksejam Lavrenovam, ar 6:3 pieveica “Rava Pluss”.

Visbeidzot lielajā finālā intriga, diemžēl, izpalika – galvenie favorīti “Riga BSC” jau līdz septītajai minūtei ieguva komfortablu trīs vārtu pārsvaru, beigu galā svinot uzvaru ar rezultātu 6:1. Četri vārti bulgāru leģionāra Filipa Filipova rēķinā, kurš kopā ar komandas biedru Vladu Rimkusu dalīja sacensību rezultatīvākā spēlētāja godu – abi pretinieku vārtsargus pārspēja kopskaitā astoņas reizes.

Jāpiebilst, ka spēle par trešo vietu tika aizvadīta pirmo reizi Latvijas kausa vēsturē, jo plānots, ka, līdz ar Baltijas jūras un Skandināvijas līgas izveidi un attīstību, sākot ar nākamo gadu kausa izcīņa varētu kļūt par oficiālo Latvijas čempionātu.

Visu trīs godalgoto vietu ieguvējas tika sveiktas ar vērtīgām balvām no sacensību atbalstītājiem “Sportland” un “Beerhouse No1”, bet pilnīgi visus dalībniekus ar balvām un dāvanām lutināja “Splat”, “Mežpils bezalkoholiskais”, “Stelpes minerālūdens” un saldējums “Eskimos”.

Ierasti tika sveikti arī labākie dažādās individuālās nominācijās:

  • labākais vārtsargs: Igors Labuts (“Riga BSC”),
  • rezultatīvākais spēlētājs: Vlads Rimkus (“Riga BSC”),
  • vērtīgākais spēlētājs (MVP): Vlads Rimkus (“Riga BSC”),
  • labākais treneris: Mihails Busels (“BFS Atlas / Ropaži SC”),
  • skatītāju simpātija: Aleksejs Lavrenovs (“New Project”).

Laureātus sveica Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Pērn par Latvijas kausa ieguvējiem sešu komandu konkurencēkļuva “BFS Atlas/Ropaži SC” pludmales futbolisti, kas finālā itin pārliecinoši – ar rezultātu 10:2 – pārspēja “Klaipėdos Universitetas” vienību.

Pēc nepilna mēneša – 13.augustā – turpat majoros notiks Latvijas kausa izcīņa sievietēm. Komandas aicinātas pieteikties līdz 31.jūlijam, nosūtot pieteikumu uz eduards.borisevics@fta.lv. Pieteikuma forma atrodama www.fta.lv/bslatvia/ mājas lapā.

2023.gada Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF).

2023.gada notikumu kalendārs

Datums

Notikums

Vieta

03.-04.06.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas 1.posms

Pērnava, Igaunija

11.06.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 1.posms

Jūrmala, Majori

08.07.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 2.posms

Jūrmala, Majori

15.-16.07.2023

Latvijas kauss pludmales futbolā

Jūrmala, Majori

15.-16.07.2023

Busel Cup pludmales futbola sacensības jauniešiem (U14 & U16)

Jūrmala, Majori

29.-30.07.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas 2.posms

Pērnava, Igaunija

12.08.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas fināls

Pērnava, Igaunija

12.08.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 3.posms

Jūrmala, Majori

13.08.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) fināls

Jūrmala, Majori

13.08.2023

Latvijas pludmales futbola kausa izcīņa sievietēm

Jūrmala, Majori

2023.gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals „Sportland”, „SYNOTtip”, „SPLAT”, „Beerhouse No1”, „Mežpils bezalkoholiskais”, dabīgais minerālūdens „Stelpes”, saldējums „Eskimos”.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/bslatvia, Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia, kā arī Instagramā www.instagram.com/beachsoccerlatvia.

Reklāma
Zibensziņas
Riga BSC ir 2023.gada Latvijas kausa ieguvēji!
Rezultatīvākie
1.
S. Körner
11
2.
A. E. Damm
10
3.
L. W. Frandsen
10
4.
S. Rasch
8
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Rainers Mūrnieks
PFD-1
20
Dalībnieki
Partneri
Organizatori