Sācies Rīgas futbola čempionāts
14 Jul 2020

Iepriekšējā nedēļā ar piecām spēlēm starts tika dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajam Rīgas futbola čempionātam, kas notiek ar Rīgas Domes un Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Ar divām uzvarām jauno sezonu izdevās atklāt “Riga United” FC vienībai.

Kā vēstīts, šogad turnīrs oficiāli risinās kā Latvijas 3.līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt valsts galvaspilsētu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Laika periodā līdz 18. oktobrim visas deviņas turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Pagājušās nedēļas ietvaros tika aizvadīti pieci dueļi, un teicams turnīra prologs padevās “Riga United” komandai, kas divos mačos savāca maksimāli iespējamos sešus punktus. Turnīra atklāšanas mačā, atspēlējot 0:1 deficītu, “Riga United” ar 2:1 pārspēja Rīgas Tehnisko universitāti, savukārt pēc četrām dienām ar identisku rezultātu lika kapitulēt arī “DSVK Traktors” vienībai. Arī otrajā no dueļiem pašreizējā kopvērtējuma līdere pirmā nonāca iedzinējas lomā, tomēr prata ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī “izraut” uzvaru.

Pirmo “sauso” uzvaru šajā sezonā izcīnīja SK “Upesciems” vīri, atstājot “uz nulles” Jūrmalas SS komandu (3:0), savukārt trīs Alekseja Rosohas vārtu guvumi palīdzēja “Tente/SFS” uzveikt FS “Rakari” vienību – 3:1. Interesanti, ka pirmā puslaika vidū uzreiz pēc sava trešo vārtu guvuma noraidījumu izpelnījās pats “hat-trick” autors, taču arī viena vīra skaitliskajā mazākumā mača turpinājumā “Tente/SFS” prata nosargāt kāroto uzvaru.

Vēl vienā cīniņā punktus uz pusēm dalīja Rīgas Tehniskā universitāte un FK “Jūrnieks” (3:3). Spēles 51. minūtē FK “Jūrnieks” ieguva vērā ņemamu trīs vārtu handikapu (3:0), taču “studenti” atlikušajā cīņas gaitā prata atspēlēties, 90. minūtē izlīdzinājumu panākot pēc Maksima Dāvida Neimonta trāpīga raidījuma.

Šobrīd vismaz vienu spēli turnīra gaitā aizvadījušas visas komandas, izņemot FC “Caramba Riga”, kas jauno sezonu sāks šo ceturtdien ar spēli pret “Tente/SFS”.

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2020.g. 21.augustam.
Rezultatīvākie
1.
A. Rosoha
19
2.
R. Geiko
13
3.
O. Semjonovs
12
4.
V. Rimkus
12
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori