Iezīmējies līderu piecinieks
08 Sep 2020

Pēc iepriekšējo divu nedēļu spēlēm Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā un Rīgas domes (RD) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajā Rīgas čempionātā kopvērtējuma tabulā iezīmējies līderu piecinieks, kas izkārtojies četru punktu intervālā. Pirmo vietu arvien saglabā FC “Caramba Riga”, bet tai cieši uz papēžiem min FK “Jūrnieks”, SK “Upesciems”, Jūrmalas SS un “Tente/SFS”.

Kā vēstīts, šogad turnīrs oficiāli risinās kā Latvijas 3.līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt valsts galvaspilsētu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Laika periodā līdz 18. oktobrim visas deviņas turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Minētajā laika periodā līdere FC “Caramba Riga” (21) laukumā devās tikai vienu reizi, gūstot savu astoto uzvaru čempionātā – 5:0 pret DSVK “Traktors” (divi vārti Mārcim Savinovam), savukārt otrajā pozīcijā esošā FK “Jūrnieks” (23) aizvadīja trīs mačus, savācot septiņus no maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem. “Jūrnieki” kaldināja uzvaras dueļos ar Rīgas Tehniskās universitātes vienību (3:0) un Jūrmalas SS (1:0), kā arī ļoti spraigā cīniņā nenoturēja 1:0 minimālo pārsvaru pret FS “Rakari”, ielaižot vārtus mača noslēdzošajā minūtē – 1:1. Kā minēts, turnīra tabulā FK “Jūrnieks” no līderes atpaliek vairs tikai par vienu punktu.

Rīgas čempionāta tabulas trešo ailīti aizņem SK “Upesciems” (21), kas arīdzan trijos cīniņos iekrāja sešus punktus, izcīnot uzvaras pār Jūrmalas SS (3:0) un “Riga United” FC (2:1), kā arī pārliecinoši ar 0:4 kapitulējot vienai no kopvērtējuma sīvākajām sāncensēm, proti, “Tente/SFS”. Visus četrus vārtus “Upesciems” futbolisti ielaida pirmo 45 minūšu laikā, pretinieku sastāvā divas reizes trāpīgi sitot Maksimam Neverovskim.

Pa 20 punktiem šobrīd kopvērtējumā ir Jūrmalas SS un “Tente/SFS” vienībām, kuras aizvadīto nedēļu laikā cīnījās mainīgām sekmēm. Jūrmalnieki bez jau minētajām neveiksmēm pret SK “Upesciems” un FK “Jūrnieks” reabilitējās pret FS “Rakari” (3:0, divi vārti Romānam Geiko), kamēr “Tente/SFS”, kā iepriekš norādīts, uzveica SK “Upesciems” vīrus, dalīja punktus uz pusēm cīņā ar DSVK “Traktors” (2:2), no zaudējuma izglābjoties vien priekšpēdējā minūtē, kā arī abpusēji rezultatīvā duelī ar 6:4 pārspēja Rīgas Tehnisko universitāti (trīs vārti Aleksejam Rosoham).

Vēl divos notikušajos cīniņos starp kopvērtējuma vidus un lejasgala vienībām jāatzīmē “Riga United” FC un DSVK “Traktors” neizšķirts (2:2), kā arī Rīgas Tehniskās universitātes triumfs pār “Riga United” FC – 3:2.

Rīgas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līdera statusā ar 15 trāpīgiem sitieniem izvirzījies A.Rosoha (“Tente/SFS”), savukārt par trim precīziem sitieniem mazāk Vladam Rimkum (“FC “Caramba Riga”).

Plašāk par turnīra gaitu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā: www.fta.lv/rigasfutbols

Reklāma
Zibensziņas
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2020.g. 21.augustam.
Rezultatīvākie
1.
A. Rosoha
19
2.
R. Geiko
13
3.
O. Semjonovs
12
4.
V. Rimkus
12
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori